Juan Manuel Ayala pintarà el cartell de Setmana Santa 2018

Juan Manuel Ayala al seu taller de Còrdova.

 L'any passat era la dissenyadora Mònica Torralba l'encarregada de fer el cartell anunciador de la Setmana Santa mataronina, i es va centrar en el missatge de la Coronació d'Espines.
 
En aquest any  el cartell correspon, segons la normativa de la Comissió de Setmana Santa fins el moment, a la imatge de Ntra. Sra. de la Esperanza.
 
El vice-Hermano Mayor de la Hdad. Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza i la priostra d'aquesta Mare de Déu, han viatjat a Còrdova per encarregar al pintor Juan Manuel Ayala per a posi el seu color i accent al cartell de Setmana Santa 2018 de Mataró.
 
Amb aquest s'ha cercat un accent diferent i recull la influencia  i herència del Sud, com ho és la mateixa devoció de passió a l'Esperança a partir de mitjans del segle passat, malgrat que la devoció a la Mare de Déu de l'Esperança es remunta a Mataró ja al s.XV.
 
Ayala és un dels pintor més prestigiosos i entranyables de Córdova. Malgrat viure en una ciutat amb una cultura i riquesa patrimonal des de l'antigor, artistes com ell es mantenen en la austeritat i soledat dels artistes interessats en plasmar la quotidianietat.
 
Malgrat que alguns crítics d'art el posen actualment com un gran artista capaç de realitzar obres amb realistes amb certa agilitat i certesa, potser la seva herencia és de segles passats al reproduir taules flamenques dels mateixos germans Van Eyck, Madonnas o lesVerges de Murillo. Però els que el coneixement personalment, un grup no massa nombrós, l'etiqueten com una persona que defuig de reconeixements i debat, molt íntim  i que se centra en una pintura que cerca un desenvolupament personal i espiritualitat, que dóni missatge jugant amb diferents estils i accents segons els encàrrecs.
 
Esperarem a la Quaresma per a poder veure quin será el missatge, traces i colors que ens depara aquest artista per a la Setmana Santa mataronina.

Potser t'agraden aquestes entrades