Processó de la Inmaculada Concepció a Mataró

Ahir 8 de desembre es va celebrar arreu la festivitat de la Immaculada Concepció. Aquesta festa és molt celebrada en el món catòlic en general, en el món de les confraries i germandats i té una notable presència en la devoció mariana essent fins i tot patrona de moltes capitals i ciutats d'arreu des que es va impulsar aquest Dogma, tot i que és molt més antic.
 
Seguici d'estendards de les confraries i germandats
A Mataró aquesta festa es va impulsar ara fa 20 anys en l'espai públic de la mà de les confraries i germandats. Totes les parròquies celebren aquesta diada, però a Mataró La Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza la va impulsar al barri de Cerdanyola de la mà de la parròquia de Maria Auxiliadora.
 
Amb els anys també altres confraries i germandats van recuperar aquesta bella tradició a altres municipis de l'Arxidiòcesi i el mateix Consell General de Confraries i Germandats la té en tant que patrona i advocació d'empara, i per això en fa la seva celebració a la ciutat comtal de Barcelona.
 
A Mataró la festivitat es va iniciar amb una vigília maria a la parròquia de Maria Auxiliadora i celebració de l'Eucaristia per cloure-la amb una expressió pública de fe amb una processó pels carrers de la demarcació parroquial.

Detall de l'interior del Pas durant un relleu.

Aquest any però, l'horari va ser abans per tal de poder gaudir d'una diada de germanor, però que va ser aplaçada finalment.
 
A les 10 del matí obria les portes la parròquia i s'iniciava el seguici procesional amb una currua de nens i nenes de la Hermandad,  representants de les confraries i germandats de Mataró així com veïns/nes i amics del barri de Cerdanyola.
 
L'Agrupació Musical Costaleros de Castelldefels feia sonar la marxa reial en honor a la Reina dels Cels i s'iniciava la processó. El fred i l'aire van estar presents però el caliu i l'estima a fer present a Maria als carrers va ajudar i enfortir als i les persones que van aplegar-se i acompanyar durant tot el recorregut. 

La processó durant el seu recorregut

La imatge de la Immaculada Concepció és una talla d'estil popular barcelonina de la davallada del s.XIX, i que va ser adquirida per la Hermandad mataronina quan aquesta talla capipota feia poc més de 100 anys.
 
Tot i que no s'ha fet gaire menció especial, aquest any aquesta processó complia el seu vigèsim aniversari des que es va impulsar aquesta devoció al carrer a la ciutat.
 
La Processó va tenir una petita aturada a la Casa Germandat on es va dedicar una oració i es va pregar per tots els confrares i persones amb un no bon estat de salut, per tal que la Mare de Déu intercedeixi per tots ells i elles.
 
Aquesta va cloure a l'interior de la parròquia on es va viure un moment més emotiu de recollida i on es va fusionar la música amb els portants i van oferir un context amb molta sensibilitat auditiva, visual i envoltada de fe i estima.
 
 

Portants de la Immaculada Concepció

Un grup de nois i noies iniciaven la processó

Sortida des de María Auxiliadora
 
Sortida del seguici
L'encens davant el Pas
Esperant l'arribada de la Mare de Déu dels més petits
La Processó arribant a la Casa Germandat

Potser t'agraden aquestes entrades