Commemoració 200 anys Puríssima Sang

Vista d'una part de l'acte
Ahir era la celebració de l'exaltació de la Santa Creu. Diada molt important en pobles i ciutats on hi ha una gran tradició confrare, així com també en algunes parròquies on aquesta festivitat encara és present i viva.





Membres de les confraries de Mataró a l'acte.
Aprofitant aquesta festivitat que en el passat a Mataró havia estat tan preeminent com les celebracions del Corpus, també es va fer record de l'efemèride de la restitució de la Congregació de la Puríssima Sang, que tanta importància va tenir a la ciutat fins que va acabar desapareixent al llarg del temps.
L'acte va comptar amb una explicació de la fundació de la Congregació al 1605 i com va viure fins ben entrat el s.XIX. On gairebé va estar a punt de desaparèixer però 3 persones la van recuperar i donar força el 14 de febrer de 1817 convertint-la en la Congregació que va donar vida i organització a la Processó de Divendres Sant i reemplaçant la força de la confraria de la Soledat, que era la de la noblesa i burgesia mataronina.

És més, després de la Guerra va ser la Congregació que va impulsar la recuperació de la Setmana Santa, que havia esta prohibida fins que el 1948 agafà un altre rumb. La segona part de l'acte es va centrar en poemes i poesies de Joan Maragall, Santa Teresa de Jesús, Felipe León, Jacint Verdaguer i mn. Cinto Verdaguer que explicaven la Santa Creu. Acabat l'acte es va fer una petita ofrena floral als peus de la imatge de la Puríssima Sang de Mataró i es va aprofitar per visitar les relíquies de Sant Desideri, patró de Mataró que celebra la seva festivitat el proper 19 de setembre.

Potser t'agraden aquestes entrades