El Misteri de la Selva del Camp


Us oferim una notícia d'una activitat d'interès que considerem us agradarà poder re-viure-la, ja que és una joia medieval.

El Misteri de la Selva, és el primer drama assumpcionista en llengua romànica (català de la segona meitat del segle XIV) conservat íntegrament i que ha arribat als nostres dies. Aquest Misteri es representa a l'Església Parroquial de Sant Andreu de la Selva del Camp cada 14 i 15 d'agost des de 1980.

Ara fa sis-cents anys...
El text fou trobat a l’arxiu parroquial de la vila i, un cop recuperat com a espectacle, s’ha incorporat al cicle festiu local.L’obra, que té com a eix argumental els darrers moments de la vida de Maria, la seva mort i la pujada al cel en cos i ànima, pertany al cicle assumpcionista, de gran tradició als Països Catalans.
 
“a capella”
Uns dos terços són cantats “a capella” seguint les acotacions establertes pel manuscrit original: tot són melodies, himnes i cants litúrgics molt coneguts a l’Edat Mitjana i pertanyen al repertori gregorià i polifònic.
 
Un retaule vivient. L’espai escènic abasta la totalitat de l’església parroquial de Sant Andreu Apòstol i la il·luminació assenyala, en cada moment, el lloc on es desenvolupa l’acció (paradís, casa de Maria, consell dels jueus, sepulcre de Maria i infern) ja que durant tota la representació els actors són a la vista del públic, totalment un retaule vivent.
 
El Misteri de la Selva s’adreça a tota mena de públics: tant als especialitzats com a persones interessades pel teatre i per les formes de la gran tradició cristiana.
Tots hi descobrireu, sense cap mena de dubte, una autèntica joia medieval.
 
Les representacions seran els dies  14 d'agost a les 10 de la nit, i el dia 15 a les 8 del vespre.


Per a més informació podreu consultar: www.misteriselva.cat o trucar al Tel. 636 541 532.