Rafael LLibre escollit nou Capità Manaia dels Armats de Mataró.



Rafael Llibre com armat de tropa a la Setmana Santa 2017

Jordi Romagosa demanant l'obertura de la porta de Santa Maria
el Divendres Sant de 2017 junt a Rafael LLibre
La tropa d'armats ha escollit nou Capità Manaia a Rafael Llibre i Tur. La nit de dijous 25 de maig la tropa es reunia a la seu social dels Armats de Mataró per a escollir el nou Capità dels tricentenaris manaies a la ciutat.

Rafael LLibre, fins ara president de l'entitat, va ser escollit per majoria com el nou referent i responsable de la desfilada dels Armats, que són Patrimoni Cultural de la Ciutat.

Aquesta elecció es fa de manera secreta per part dels armats que formen part de la tropa i delegen la responsabilitat de direcció, coordinació dels quadres i desfilades a una persona que té una sèrie de condicions preestablertes.

Amb aquesta elecció se suma un altre nom a la nissaga de capitans manaies de l'antiga Iluro i que té constancia d'aquest moviment des del 1703. Des de la recuperació de les processons hi ha hagut 3 capitans: l'històric i preeminent Francesc Xavier Peláez que va liderar les diferents tropes durant dècades, Jordi Romagosa que ho ha fet els darrers 8 anys integrant les desfilades en la complexa i diversa Processó General de Mataró, i ara un tercer en Rafael LLibre.

Aquesta nit l'entitat escollirà nou president en l'Assemblea General, ja que no és compatible el càrrec de capità amb president.


Potser t'agraden aquestes entrades