Processó de María Auxiliadora

El rostre de la mare, María Auxiliadora
Les festes patronals del barri de Cerdanyola, la festivitat de Maria Auxiliadora van tenir com a dia central la tarda-nit del dissabte.


Dificultats amb la sortida del pas de Marçia Auxiliadora.
Després d'una setmana de xerrades, activitats, tríduums i immersos en la festa del barri, el dissabte era la Solemne Missa i posterior Processó en honor i glòria de Maria, auxili dels cristians. La tendresa, testimoni, esperança i devoció a Maria és present a Mataró sent l'exemple més preeminent Santa Maria de l'Assumpció o de la Candelera, i en particular al barri de Cerdanyola en advocacions com el Rocio, Maravillas, Esperança... i com no, la seva patrona l'estimada per  Sant Joan Bosco i ara arreu de pobles i ciutats, María Auxiliadora.

 

Acòlites amb els ensers.
Aquest any la Processó va comptar amb l'acompanyament de totes les entitats culturals, regionals i confraries que també tenen seu en aquesta parroquia. Així el seguici anava composant per pandons, estendards i guions de totes les entitats. També va comptar amb l'acompanyament musical de l'Agrupació Captiu-Dolors, amb el cor de la parroquia, els acòlits adolescents... I aquest any a més, va comptar amb un petit misteri de Madre Carmen del Nen Jesús, igual que l'any passat va comptar amb Sant Joan Bosco. 


Acòlit amb l'encens.
Aquest petit pas va ser portat pels menuts de les Creus de Maig que fa unes setmanes celebraven amb la comunitat de María Auxiliadora la festivitat de la invenció de la Santa Creu.

La Processó va iniciar-se amb la sortida- sempre dificultosa- del Temple de la Imatge de Maria Auxiliadora i els acòlits enlairaven ciris, posàven l'olor a encens i indicaven el camí als portants. Uns portants que aquest any tenien un nou sistema per tal d'envellir el Misteri i fer present a Maria en el seu barri en aquest dia de record i festa.

El seguici processional també va disposar a les germanes franciscanes de Sant Josep, que juntament amb la comunitat educativa, van estar acompanyant i transmitint l'alegria i estima a la Mare de Déu i al Nen Jesús, així com va fer la Madre Carmen. Els nens i nenes de la primera comunicación van posar la veu en les oracions en mig de la Processó sota l'atenta mirada del rector, mossèn Jordi Espí.
 
A l'arribada a la Casa Germandat de Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza aguaitava Maria en forma d'Immaculada Concepció i el Misteri es va girar sota algun visca a María Auxiliadora i sota una pluja de pètals i aplaudiments a la patrona.

Sortida de la imatge de María Auxiliadora

Angelets al peus de la imatge.

Fisonomía de la imatge pels carrers del barri.

Agrupació Musical Captiu-Dolors

Imatge de Madre Carmen del Nen Jesús.

María Auxilidora pels carrers del barri.


Moment d'aire per als portants.

Els petits antents a la processó.

Els petits de les Creus de Maig portant el pas de Madre Carmen.

Les Germanes Franciscanes atentes en tot momento.

Estendarts a la processó.

María Auxilidora pel carrer Rosselló.

Els passos davant la Casa Germandat al Carrer Rosselló.

Detall del cetre de María Auxiliadora.


Petals a la corona de la Reina dels Cels.

Les lluminires al caure la tarda.

Agrupació Musical Captiu-Dolors.

Detall del catapatàs guiant el pas.

María Auxiliadora.


Detall del pas, un angelet contemplant la Creu del Rosari.

Potser t'agraden aquestes entrades