Reportatge Nit del Silenci

Confraria Oració del Senyor a l'Hort
Continuem oferint reportatges de les diferents processons que s'han fet durant aquesta Setmana  Santa a Mataró. Una "ciutat de processons" com es coneix des de fora ja que celebren una quarantena d'actes per part de les confraries i germandats. Entre aquestes les 9 processons que es fan durant els dies Sants als que cal sumar els actes sagramentals, homenatges i trasllats.

En aquesta ocasió fem una aturada en la Nit del Silenci. Una processó  que en els darrers anys ha anat cercant l'essència de les antigues processons de la ciutat de Mataró. Processionen les antigues confraries com l'Oració del Senyor a l'Hort, la Coronació d'Espines, la Venerable Congregació dels Dolors, que només fa estació de penitencia aquest dia, i els Armats de Mataró.

Una processó que recorda les antigues processons austeres, silencioses, de recolliment, interiors, d'arrel molt tradicional i catalana i que es fa al mateix moment que una altre a l'altra part de la ciutat amb un origen i tradició completament diferent, però amb un missatge comú.

Us reportem les imatges recollides d'aquesta processó per part d'en Chistian Calles.


Podreu trobar el reportatge sencer  aquí.




Líctors dels Armats



Misteri de l'Oració del Senyor a l'Hort.

 
Confraria de la Coronació d'Espines





Venerable Congregació dels Dolors

Potser t'agraden aquestes entrades