La Passió 2017

El lladre bo i el lladre dolent a tocar la Creu després del davallament.


Un altre any Mataró ha pogut viure, reviure i conviure amb La Passió. Un acte sagramental que a Mataró es va impulsar el 1935 i ha tingut diferents formats, estils però amb un missatge clar, entenedor i concís per a explicar la seqüència i relat dels darrers dies de Jesús.
La Passió un acte amb més de cinc-cent anys d'història a Catalunya i que hom pot veure aquest dies arreu de Catalunya.

En el cas de Mataró, els Armats sota la direcció d'en Joan Rovira han volgut mostrar el relat de la Passió i Resurrecció de Jesús.

Altracop el rerefons i l'escenificació  de l'hort del Rector de Santa Maria ha estat un espai idoni per a gairebé tocar a Jesús i sentir-se tal volta un actor passiu que viu en primera persona els fet.

Una obra que es va movent i obliga a l'espectador a seguir allò que passa, escoltar, apropar-se, parar l'oïda i deixar-se emportar per aquell moment.

Una escenificació que val la pena, si el temps atmosfèric ho permet, tornar a reviure aquest dissabte, sentir l'amor que desprèn Jesús, el patiment de la mare, la perplexitat de Pilat, l'impetu de Caifàs,  la mofa del poble, el relat de penediment de Judes o el lladre que vol anar amb Jesús.

Felicitats a tot l'equip d'actors i actrius per oferir aquest espectacle i per fer sentir viu el relat de Mateu.
La Mare es retroba amb el fill.
 
El Sant Sopar.

Ponç Pilat escolta al centurió que li explica que està passant.

Caifàs increpant a l'agitador polític i social.

 

Judes penjat. Al fons les tres Creus. La de Jesús davallada.


Potser t'agraden aquestes entrades