Cartell de Setmana Santa 2017



Mataró ja té cartell anunciador de la Setmana Santa 2017. La imatge de la dibuixant i dissenyadora Mònica Torralba, omplirà els carrers de la ciutat de Mataró anunciant que els Dies Sants s'apropen i convidant a cristians,  matoronins i mataronines en general a viure, conviureu, reviure i gaudir dels més de 40 actes que les diferents confraries, germandats i Armats han preparat per aquesta edició.

El Cartell d'enguany amb un estil característic d'aquests dissenyadora, cerca el missatge pla, essencial, que arribi i molt visual, triangulant les imatges. En aquesta ocasió ha triat els improperis de la Corona d'Espines i els tres claus de patiment i del dolor.

Una corona de dolor, que anuncia que Crist és Rei de Reis, però que no té sang. Malgrat la Puríssima Sang de Jesucrist és una senyal i denominació de les confraries catalanes i valencianes des de l'Edat Mitjana l'autora ha volgut remarcar més aquest element que no pas el seu dolor. Per aquest motiu en disposa entrecreuades espines, de noves i entrellaçant una seca i vella.

I els claus al terra. Crist va ser davallat de la Creu, però ja no hi és entre els homes. Està assegut la Dreta del Pare, va ressuscitat. I serà present en les processons i actes de les confraries i germandats a través del seu recordatori en les icones, però com sempre, present i viu als cors de tots els cristians. Ell va morir per Amor. El seu gran llegat.

Potser t'agraden aquestes entrades