I concurs de fotografia confrare


La fotografia amb el temps ha passat per diferents evolucions. El món de les confraries i la Setmana no ha esta a part. Una mostra són les nombroses fotografíes de l'any 1905-1925 que hi ha de processons arreu de Catalunya. Eren un fet important que es volia recollir i gràcies a aquest sobreesforç que suposa fer una imatge avui dia podem saber com eren les processons, qui eren els que les feien i quin missatge ens volien fer arribar amb aquella vivència.

Avui dia els dispostius mòbils, tabletes, noves màquines retratar són una veritable revolució i han convertit la fotografia en quelcom casolà, quotidià i fins i tot efimer.

Així com d'altres ciutats han volgut potenciar i promocionar a les xarxes socials l'empremta de la Setmana Santa, les seves tadicions, com son, què fan i sobretodo captar un momento, a Mataró la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza s'ha volgut sumar a aquestes iniciatives.

Així ha posat en marxa una campanya de promocionar i compartir moments a les xarxes socials digitals en forma de concurs per tal de potenciar el missatge i els moments de qualsevol acte penitencial o esdeveniment relacionat amb la Setmana Santa.

La intenció és compartir moments i visualitzar que les xarxes socials també poden ser un espai per a mostrar, compartir sentiments, fe i tradició cultural.

Enguany han posat dues temàtiques, una sobre el Nazareno i l'Esperanza a Mataró i un segon més obert sobre la riquera plural que són les formes i estils de la Setmana Santa mataronina.

Aquest concurs clou el Diumenge de Pasqua i les millors fotos serán escollides per un jurat i després hi haurà una votació popular oberta a les xarxes.
 
Podeu consultar les bases aquí.

Potser t'agraden aquestes entrades