El Programa de Setmana Santa de Mataró comptarà amb una quarentena d'activitats


S’apropa la Quaresma i aquesta setmana les escoles es preparen per a les sortides de Dijous Grass, i associacions i pares ultimen els seus detalles per a les diferents festes de carnaval.  La Vella Xaruga ja està a punt de ser desvetllada i les seves 7 potes ens aniran recordant setmana a setmana que ja falta menys pel final de la Quaresma.

Les confraries , germandats i Armats fa setmanes es van preparant per als actes i esdeveniments de la Setmana Santa 2017. De fet algunes confraries no han parat durant tot l’any perquè han organitzat festivitats del calendari festiu, participar d’actes culturals i solidaris, i també estan dues d’elles immerses en la celebració dels 30 anys fundacionals.

El proper 12 de març es presentarà el cartell de Setmana Santa de Mataró,  que compta amb la Processó General declarada patrimoni cultural l’any 2013.

I juntament amb el cartell les confraries, germandats i Armats faran a mans un extens programa amb més de 40 actes de tot tipus. Aquest dia es donarà a conèixer de formalment i s’informarà de les millores i modificacions d’algun acte si escau ja que el proper divendres es reuneix el consell de confrares i confraresses majors i Hermanos Mayores.

Però es pot avançar que enguany es podrà viure, reviure, veure i participar d’una sèrie d’activitats tan plurals com ho és la mateixa setmana santa mataronina: Comptarà amb 8 començant amb la del Divendres de Dolors,  seguint pel Dissabte de Passió de la Coronació... passant per les dues que es fan Dijous Sant en dos indrets diferents de la ciutat, la que uneix a tota la comunitat cristiana en la Processó General o la darrera del Silenci. Però també comptarà amb 5 Via Crucis, el Prego de Setmana Santa, diferents trasllats de Sants Titulars des de les Cases Germandats fins a les parròquies, misses als Sagrats Titulars i difunts d eles confraries, besamans, concert, actes sagramentals com l’escenificació de la Passió o el Prendiment, la Matinal de Saetas... però també fins a 4 tríduums, formacions, jornades de germanor, un assaig solidari, besamans i els actes de presentacions de butlletins i cartells de les diferents germandats.

Un programa molt extens i concentrat del qual com sempre, se us convida a participar, gaudir i participar del missatge.

Potser t'agraden aquestes entrades