La imatge del Nazareno de Mataró és a Còrdova per iniciar el procés de restauració.

El Vice- Hermano Mayor i Hermana Mayor amb l'imaginer Miguel Ángel G. Jurado (mig)


Després de l'aprovació en l'assemblea general de germans i germanes de la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza de la restauració de la imatge titular de la Hermandad, ahir es va formalitzar a la ciutat de Còrdova l'inici d'aquesta rehabilitació.

La Hermana Mayor i el Vice-Hermano Mayor van estar estudiant els treballs amb l'imaginer de l'escola cordovesa, en Miguel Ángel González Jurado. Acte seguit van formaltizar un conveni de col·laboració entre l'escultor i la Hermandad per a començar des d'avui dissabte aquestes tasques.

El proppassat dissabte 16 els germans i germanes es van poder acomiadar en un acte breu i acollidor a la casa germandat d'aquesta imatge.  Si Déu vol i tot va bé, aquesta imatge serà a la ciutat de Mataró a principis de l'any 2017.

Aquest escultor ha estat el triat per la Junta de Govern per a realitzar aquest encàrrec.

El debat actual de la imagineria hispalense sobre l'hiperrealisme.

En el món de la imagineria religiosa hi ha des d'inicis escoles, tendències, autors i modes. En el moment actual a Andalusia hi ha un debat sobre si la imagineria sevillana s'ha estancat en la bellesa i l'exaltació d'imatges de segles passats, i per altra banda si la denominada escola hiperrealista cordovesa està trobant molta resposta a tot arreu menys a Sevilla, ja que es criticava perquè cultiva un estil molt atractiu als sentits, molt impactant visualment i amb un accent realista molt potent vers centrar-se en el missatge de la imatge.


Debats artístics a part, aquest imaginer que ha estat etiquetat d'hiperrealista, poc té a veure amb aquest abordatge. Segons diferents autors i diaris consultats, en les seves obres no es desprèn un intent de plasmar una realitat absoluta. Més aviat un nou sentit de la teatralitat que emana del dolor i l'exaltació dels sentiments, cercant una expressió que té la pretensió d'emocionar i arribar a inspirar en la fe als que la contemplen.

Enllaços d'interès:


Imatge del Nazareno una estona abans d'iniciar el procés de restauració.

Potser t'agraden aquestes entrades