La Mare de Déu dels Dolors ja és a la Capella


Tot just fa un any es va iniciar un procés de restauració de la Capella dels Dolors. Uns treballs amb l'objectiu de restaurar, netejar algunes restauracions anteriors, dignificar l'obra d'Antoni Viladomat i fer lluir aquesta joia del barroc català.

Amb aquests treballs la Mare de Déu dels Dolors es va ubicar per a poder processionar la nit del Dijou Sant i prèviament en la Vestició de Dimecres sant a la Basílica de Santa Maria.

En aquest moments la capella segueix el seu camí de restuaració i s'està instal·lant un sistema d'il·luminació modernitzat.  Ahir diada de Sant Pere i Sant Pau, membres de la Venerable Congregació dels Dolors van ubicar la Imatge sobre l'altar.
La Mare de Déu dels Dolors és obra de Luís Vermell que la va realizar l'any 1850. El Sant Crist però és més antic ja que és de 1708 i va ser tallat per Joan Vila.
La Venerable Congregació dels Dolors va ser molt viva i un gran impuls a les processons antigues de la ciutat des del s.XVIII.
Amb la desaparició de les processons a la ciutat i la feblesa de les antigues confraries i germandats aquesta imatge va estar president la capella dels Dolors 40 anys sense fer estació pública de penitencia pels carrers de Mataró.
Gràcies a l'impuls de la Comissió de Setmana Santa i la revifada de la Congregació dels Dolors va començar a processionar a la Nit del Silenci l'any 2012. 

 Aquest conjunt escultòric és el més antic que processiona actualmente a la ciutat de Mataró.
Veieu aquí un passeig per la capella dels Dolors abans de la seva restauració, que està en procés.



Més informació:http://www.servitesdemataro.es/

Potser t'agraden aquestes entrades