Processó infantil Cruz de Mayo


Part del seguici. 
La Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza ha organitzat una processó infantil amb motiu de la festivitat de la Santa Creu.  En particular ha estat en el format de las Cruces de Mayo, que les confraries i germandats han impulsat des de mitjans del segle passat arreu. 

La celebració s'ha iniciat amb la celebració de l'Eucaristia a la parròquia de Maria Auxiliadora. Una Missa que ha comptat amb la participació dels més petits tant de la germandat, com de la comunitat parroquial. En la mateixa s'ha aprofitat per a donar la benvinguda a un nou membre a la família cristiana, ja que ha estat beneït. La celebració ha estat presidida per mn. Jordi Espí, rector de la parròquia i consolisiari de la germandat. 

Acabada la Santa Missa ha iniciat la processó des de l'interior de la parròquia i pels carrers pel barri.
La Processó ha comptat amb la representació de Maria Auxiliadora, comunitat de la qual en forma part la hermandad i que ja ha iniciat les seves festes patronals, i amb la col·laboració de la Casa de Andalucía que ha aportat color, bellesa i alegria a aquesta processó infantil de Glòria.  Ha comptat també amb l'acompanyament musical de l' Agrupación Musical Costaleros de Castelldefels que ha cortejat el seguici, i ha interpretat diverses peces musical destacant-se entre elles La Passió amb un cert estil propi.

La Santa Creu que ha presidit la processó en el petit pas. 
Els "petits costaleros" en un moment de descans. 
La capatàs donant instruccions. 

Mn. Jordi Espi amb una nena de comunió davant el pas.
Un seguici que ha estat composat per una munió de nens i nenes de la Hermandad, de la comunitat parroquial i del barri de Cerdanyola que han volgut participar d'aquesta celebració, així com una gran filera de nenes vestides amb el vestit de ball blanc de gala.

Mataró ja té la seva processó de Cruz de Mayo amb aquest accent de glòria, festiu i infantil com tenen arreu de la península totes les ciutats on hi ha gran tradició confrare.

La processó ha compta també amb un pas petit i adaptat als menuts, que en certa part ha estat inspirat en el pas de costal del Nazareno de Mataró, però amb d'altres elements de colors i de llum. Aquest pas processional ha estat obra de José Manuel Padilla qui ha fet obrat un petit pas completament acomodat per a nens i nenes.

Els més petits han gaudit d'una processó feta a mida per a ells i de la qual han estat les protagonistes. Han alçat la imatge de la Santa Creu, que presentava la Creu sense el Sant Crist, perquè ha ressuscitat i ha és present.

Una processó de Glòria,que ha nascut i que ja forma part de l'agenda confrare de la ciutat.

Veieu a continuació algunes imatges. Podeu accedir a l'àlbum fotogràfic clicant aquí.
Interior de Maria Auxiliadora. 
Part del seguici processional amb les nenes de la Casa de Andalucía
Detall d'una costalera.
La capatàs del pas. 
Una de les quadrilles esperant el seu torn. 
Detall d'un grupet de noies del seguici.

Una altra de les quadrilles esperant el seu torn per portar el pas. 

Els pateros del pas. 
Representants de Maria Auxiliadora. 
Detall d'un dels músics de l'Agrupació musical. 

Moment de la processó. 

El Sant Crist de la Bona Mort entregant un quadre al final de la processó.

Agrupació Musicial Costaleros de Castelldefels. 
Part del seguici abans de la processó amb Maria Auxiliadora. 
Els nens i les nenes a l'altar acompanyat l'Eucaristia.
Detall dels petits costaleros i costaleras a l'interior del pas.
Detall d'alguns dels lluminaries del seguici.
Veieu a continuació un petit vídeo-reportatge :


Potser t'agraden aquestes entrades