Comencen els assajos per la processó "Cruz de Mayo".

Explicació de les músiques i els tocs a una de les quadrilles.
Detall d'un nen fent de "costalero"
Dos municipis catalans han recuperat la tradició de la festivitat de la Invenció de la Santa Creu però amb el format de las Cruces de Mayo, tan característiques del Llevant i Sud de la península. El Vendrell i Cornellà han estat dues ciutats que han impulsat des del món confrare aquesta bella tradició.

Ara Mataró, serà la tercera ciutat que en recuperar aquesta tradició, que ja es celebrava a l'antigor a la ciutat i que des de l'any 2011 hi havia algun element de la festivitat amb els monuments de la Creu. Però en aquest ocasió serà en format de Processó Infantil Cruz de Mayo. 

Mataró recupera una altra antiga tradició, però amb un accent molt diferent a la festa de la Santa Creu, i en aquesta ocasió amb l'herència més característica de les confraries i germandat d'altres conrades. Així ho és la cultura viva de la ciutat avui en dia. 

La Hermandad Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza, germanat impulsora d'aquesta processó ha començat els assajos.

Ha comptat amb els moments de l'explicació de la festa als més menuts per a que la coneguin una micona més. També amb la "igualà" que mesura i amida els nens per a ubicar-los segons posició, també amb moment per explicar les "mesies" i la música... i com no, molts moments per a gaudir, conèixer i viure com es prepara una processó en família. 



La Festivitat de la Cruz de Mayo serà el proper diumenge 22 a les 11 a la parròquia de Maria Auxiliadora amb la celebració de la Santa Missa i la processó infantil que començarà a tocar les 12 del migdia. 

Moment de treball a la Casa Germandat. 
Detall del petit pas. 
Veieu a continuació un petit vídeoreportatge dels assaigs.

Potser t'agraden aquestes entrades