Nostra Senyora dels Dolors en la Processó General de Divendres Sant

Mare de Déu dels Dolors iniciant la processó. 
La Nostra Senyora  dels Dolors a part de sortir en processó la processó de Maria al Peu de la Creu, també surt i es fa present al carrer la Processó General.  
En molts indrets de Catalunya la devoció a aquesta Mare de Déu es remunta als segles XVI i XVIII gràcies a l'impuls i la devoció dels Servents de Maria, i és habitual veure-la tancant els seguicis processionals darrera un Sant Crist o un Sant Sepulcre. També en alguns indrets hi ha dues mares de Deú dels Dolors una anomenada del poble, portada per gent del carrer o feligresos, i una portada per congregants o confrares. En el cas de Mataró la Mare de Déu dels Dolors tradicionalment anava darrera del seguici i Nostra Senyora dels Dolors darrera  el Misteri de Jesús Captiu, però des de fa alguns anys - a excepció del passat- aquest imatge de Jesús té el seu dia la tarda de Diumenge de Rams, i els Dolors van darrera l'Oració a l'Hort en el gran seguici processional. 

En el cas de Mataró també  existeix la Venerable Congregació dels Dolors que processiona la Nit del Silenci la nit de Dijous Sant.
Guió Agrupació Musical Captiu-Dolors

Petit confrare

Petita confraressa


Estatuts i Llibre de condol 



Mare de Déu dels Dolors
Creu de Guia









Potser t'agraden aquestes entrades