Vestició de la Mare de Déu dels Dolors.


La Mare de Déu dels Dolors davant l'altar Major
Per tercer any consecutiu la Venerable Congregació dels Dolors celebrà la cerimònia de la vestició de la Mare de Déu.

Enguany s’ha dut a terme a l’altar major de la mil·lènaria Basílica de Santa Maria degut a les obres de restauració que s’estant duent a terme a la capella dels Dolors de la nostra ciutat.

Aquest acte, de marcat caire Barroc, té el seu rerefons en les cerimònies de vestició dels monarques europeus dels segles XVII i XVIII. Acompanyats pels sons de l’orgue principal de la Basílica (fabricat l’any 1927) i per un seguit de cants, cada una de les set peces que representen un dels Dolors de Maria feia presència, acompanyades en cada moment per les set sibil·les. Les sibil·les són banderes on hi ha  brodades a banda i banda un cor amb el Dolor corresponent al passatge bíblic en que es fa referència, i també el passatge bíblic.

Una a una van fent entrada aquestes peces de roba, sense oblidar el cor amb set espases, símbol de les congregacions servites. Aquest cor, és el que les cambreres encarregades de la vestició reclamen com  “l’adreç i les joies de la Reina”. Finalment, es produeix l’entrada de la corona imperial de la Mare de Déu, símbol de la seva majestat celestial.  Un cop aquests dos símbols han estat entregats a les cambreres es descobreix la imatge de la Mare de Déu, ja guarnida per processionar pels carrers del centre de Mataró, mentre es canta la Salve Regina.
Part dels membres de la congregació. 
Un cop finalitzada la cerimònia amb un solemne besamans, els senyors Xavier Peran i Gabriel Garcia, van fer acte de professó, passant a formar part de la Venerable Congregació. Una congregació formada per més de 20 membres a la ciutat mataronina. 
Moment de l'elevació del carpat. 
La nit del Dijous Sant la Venerable Congregació tornarà a fer present la Mare de Déu dels Dolors antiga de la ciutat, com es feia a la ciutat des del s.XVII.

Veieu aquí el reportatge fet per en Christian Calles.

Moment final de la vestició.
Les sibil·les. 

Potser t'agraden aquestes entrades