Maria al Peu de la Creu


Estendarts i pandons danvat Maria.
La Creu i les campanetes davant el pas.

La Setmana Santa, aquella que amb especial il·lusió, passió, amor i fe esperen els confrares i confraresses, ja ha començat.
A Mataró i a Catalunya aquest s’inicia tradicionalment era amb el Divendres de Passió, el dia de la Mare de Déu dels Dolors.

Com cada any, la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors, al caure la tarda i començar la nit, les portes de la Basílica de Santa Maria s’obren.

Enguany amb especial accent ja que aquesta porta és la designada com a porta de la Misericòrdia. Centenars de cristians esperen la sortida dels Dolors, la sortida de la confraria que durant una estona facilitarà fer present a Maria pels carrers. Ajudarà a que es pugui sentir acompanyar-la, entendre el seu Dolor, transmetre d’altres que angoixen i preocupen. Maria es fa present sobre els portants i les portants que de rigorós i tenebrós dol l’eleven. Comença la processó al mateix temps que el silenci es trencat de cop per la Marxa Reial, la marxa a la reina dels cels.

Sortint de la Basílica de Santa Maria.
L’Agrupació Musical Captiu-Dolors vol fer present els seus sons i marxes per a posar l’acompanyament musical. Marxes clàssiques de la Setmana Santa com darrera teu Captiu, Presentando a Sevilla i la tant esperada musicada Saeta de Antonio Macho, el pare de los “Campos de Castilla”i a la que Joan Manuel Serrat va fer tan present.

Darrera del Misteri de Maria al peu de la Creu, veïns i veïns que volen enlluerna la foscor, i davant d’ells – com si fos una escenificació de suport i de canvi generacional- els antics capataços del pas dels Dolors i Jesús Captiu.

El Seguici iniciat amb la Creu de Guia i tots els estendards, pendons i creu episcopal compta també amb diferents germandats de la ciutat que han volgut acompanyar aquesta processó.

Continua la processó pels carrers del Centre, el carrer Sant Francesc d’Assís on tot comença i acaba com a camí natural cap a Santa Maria, dona especial accent per recordar als confrares i confraresses que també hi ha una funció d’entrega, d’amor, de treball a la comunitat...que també tenen molt interioritzat els portants i la confraria que processiona.

L'encens a la nit.
Continua la processó fins arribar al barri de Rocafonda on hi ha la Casa Germandat i una corrua formal de veïns i veïnes esperen molt entrada la nit per veure el moment de la recollida.

Dos Saeters fan la seva oració cantada, el Hermano Mayor fa el parlament de clausura i animar a viure el que tot comença i es rep la benedicció de Mn. Sergio Notó, consiliari de la Comissió de Setmana Santa. 

-------------
Veieu a continuació una relació d'algunes imatges. El reportatge sencer de J.M. el podreu veure ací.

Maria al Peu de la Creu
Els Dolors sortint del Roser de Santa Maria. 
El capatàs fa el primer toc de campana i crida a l'ordre. 
Detall d'una component de l'Agrupació Musical.
Detall dels i les portants. 


Acompanyants de la Hdad. Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Señora de la Esperanza. 

Acompanyants del Sant Sepulcre. 
Acompanyants de Ntra. Sra. de la Soledad. 
Agrupació Musical Captiu-Dolors
Les petites confraresses llumineres
El Misteri al carrer de les Monges. 
Les espelmes guien el camí en la fosca nit. 
Manuel Lopera, cantaor, cantant una Saeta.


La lluna dóna llum a Ntra. Sra. dels Dolors. 
L'encens. 

El Confrare Major agraint l'assistència i implicació en la processó al veïnatge.
Elevant a Maria davant la Casa Germandat. 

Potser t'agraden aquestes entrades