Crònica del pregó de Setmana Santa de Mataró

 
En aquest dia del bon pastor de la Quaresma de 2016 s’ha celebrat el Pregó de la Setmana Santa de Mataró a la parròquia de Maria Auxiliadora a càrrec de Mn. Sergio Notó.

Mario Garcia presentant l'acte
El pregoner d’enguany, entre d’altres, és consiliari de la Comissió de Setmana Santa i rector de la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat.
L’acte estat presentat per Mario Garcia, tot seguint una tradició a moltes ciutats on és el que l’ha antecedit qui presenta a l’actual, i hi ha participa del mateix.


Durant el preàmbul Mn. Notó ha advertit als confrares i confraresses i congregats que no s’esperessin d’ell un pregó amb anècdotes històriques, ni dades de l’antigor, ni aromes en els seus versos, ni una provocació musical... que ell faria un pregó en tant que confrare i des de la òptica d’aquell nen que era ell als anys vuitanta i plorava quan veia el patiment de la Mare al trobar-se al seu fill en les processons barcelonines.  Malgrat això ha presentat un pregó seqüencial, molt centrat en la paraula i combinant diferents moments de la Passió i la seva vivència donant testimoni de fe, amor i entrega.
Mn. Sergio Notó durant la presentació del pregó. 
Un solemne pregó ha estat el que ha orat el pregoner i que ha fet posar dempeus a les persones assistents havent de demanar si us plau al final deixessin d’aplaudir perquè el veritable protagonista és Aquell que ens va donar tot el seu Amor.

Un pregó que ha aportat forces reflexiones, problemàtiques de la quotidianitat i que han de ser veritables reptes per als confrares i cristians en general que vulguin viure el missatge de la Passió i la Resurrecció.
Ha remarcat la centralitat i la importància d’anar junts, de la unió amb Jesucrist i amb aquesta vella forma que són les confraries i germandats unides en la Comissió de Setmana Santa.
Vista des del fons. 
El pregó ha conjugat la paraula amb música amb missatge com són les saetes himnes i música acústica entre seqüencia i seqüencia dels Misteris que ha anat presentat i explicant el que va succeir fa prop de dos mils anys i com es viu avui a la ciutat de Mataró.
S’ha meravellat que encara avui, després de 411 anys des de la constància escrita a Mataró de la primera confraria de passió, encara sigui aquesta ciutat una ciutat confrare i amb un llegat tan important.  

La primer part del pregó l’ha dedicat a fer entendre que un confrare no es fa, neix. I neix perquè porta la llavor a l’interior i que amb el temps es va despertant. Ha explicat el seu baptisme confrare recordant com va anar creixent la seva llavor fent un homenatge a la seva àvia Pilar que li va mostrar l’immens Amor a Déu entre Caputxines i al voltant de la llum del Cristo de los faroles de Córdoba.
Moment de la crida al pregó.
També ha recordar als anys vuitanta com la llum va també ser viva quan va acompanyar el Divendres Sant a la Macarena i el Gran Poder de Barcelona, i després ha anat creixent sense parar des d’aleshores.

A tots i totes els presents ha dedicat la paraula amb la seva chicotada.Una chicotà rere chicotà que ha repassat la història i la paraula de Fray Luís de León, de Santa Teresa de Jesús, del Papa Francesc... i la paraula de Déu.
Un repàs intens, emotiu i que ha vibrat amb un repàs als moments de la Passió i que rememoren els diferents Misteris de la ciutat amb la mà dels confrares i confraresses aplegats en cada confraria. Ha començat per l’Hort de Getsemaní, de l’Oració del Senyor a l’Hort,  aturant-se en el Captiveri  i la Coronació d’Espines, el moment de la passió del Nazareno i la tendresa de la Verònica,  la humanitat del Sant Sepulcre, el penediment i la pau dels soldats romans, l’Agonia de crist amb les 3 hores , els set Dolors de Maria, passant pel Carrer de l’Amargura i acabant en l’entrega i la Misericòrdia de la bona Mort i Maria en la Soledat.
La part final l’ha aprofitat per a ajudar a preparar-se per aquests dies tant intensos que es viuran, que no es perdi el missatge, i que darrera del no voler que plogui i de la neteja dels ensers hi ha molt d’amor, molta fe i molta solidaritat.ticipa del mateix.

Un solemne pregó que ha fet posar d'empeus a tots els confrares amb el cor encongit, motivats i amb molta força per a renéixer i ser testimonis. 
---------------------------------------

A continuació us fem a mans d'un breu fragment de la part final del pregó. En breu us farem arribar de forma íntegre tot el pregó i d'altres imatges.

Potser t'agraden aquestes entrades