Presentació del Cartell. Parlament de la Comissió.


Montserrat Garcia ha intervingut en nom de la Comissió i ha fet el següent parlament. 

"En nom de la Comissió de Setmana Santa, composada per totes les confraries, germandats, congregacions i Armats de Mataró agreixo la vostra assistència en aquest acte on presentem el cartell anunciador.

Un cartell que ens introdueix a tots i totes ja en un temps important.  Un temps que gaudim, celebrem durant tot l’any però que en Quaresma comença a fer-se més intens.

Us convidem a compartir amb nosaltres aquestes manifestacions públiques de fe en una ciutat confrare, de tradició cristiana com és la nostra estimada i bimil·lenària Mataró.

Avui donem anunci que som en temps de Quaresma. Els confrares, confraresses, germans i germanes ens anem preparant. Fem una crida a tots a preparar-nos; Però no només per a processionar i mostra de forma elevada el missatge. També és una crida a posar-nos davant Déu i veure’l, i veure’ns a través dels valors com són l’Amor i la Misericòrdia. Això també són els missatges que volem transmetre des de la germanor, des de la família.

Aquest any és l'any jubilar de la Misericòrdia convocat pel Papa Francesc. Aquesta Basílica que ens acull va obrir la seva porta Santa. Una de les 4 portes santes de Barcelona on es poden guanyar la indulgència i el Jubileo. 

Davant aquest altar del Roser, una altra joia mataronina del barroc català que ha sobreviscut al temps convulsos de la història passada, és tot un honor presentar un programa confrare. Perquè a l’any  1575 es fundà a Mataró la Confraria del Roser, una confraria de tipus penitencial i no gremial que ja al 1581 obria la processó del Dijous Sant de Mataró amb el seu pendó i torxes. I enguany 425 anys després d’aquell Dijous Sant aquest Roser continua transmetent l’Alegria. Una Alegria de compartir amb tots vosaltres la Passió i la Resurrecció.

Germans confrares i confraresses aplegats en confraries i germandats, us animo a continuar gaudint d’aquesta Alegria, des d’un treball conjunt i units, com una gran família, dins dels nostres estils processionals i models de confraries diverses. Una diversitat que s’ha forjat en el temps i que és el nostre model de Setmana Santa.



Amics, amigues, germans, germanes s’acorda la Setmana Major, llencem el missatge, omplim els carres de goig, amor, germanor i Misericòrdia. Pas a Pas, so a so... Endavant. "

Potser t'agraden aquestes entrades