Homenatge als impulsors de la Comissió de Setmana Santa. Ara ja 30 anys.

Impulsors i recuperadors de la Comissió de Setmana Santa junt als confrares Majors.
Al centre de  la foto l'Alcalde de Mataró i el regidor de Cultura. 
Al final de l'acte de presentació del cartell. El co-president de la Comissió ha intervingut convidant a compartir l'espai amb el present i futur, abans de donar una medalla amb l'escut antic de la Comissió. 

"Al 1949 es fundava a Mataró la Comissió Inter-confrarial per a impulsar la bella i antiga tradició de la Setmana Santa. Aquesta Comissió va funcionar i va unir totes les confraries, germandats, seccions d’armats, portants i congregacions en una gran Comissió dirigida per mn. José Eusebio de Iraola.

Fruit d’aquella Comissió va ser la Processó de Divendres Sant que va unir en una sola tots els Misteris que processionaven antigament des del Diumenge de Rams a Divendres Sant.
El co- predient en funcions de la Comissió presentant el breu homenatge.

L’any 1971 les processons es van deixar de realitzar a la ciutat.

Aquest proper mes de març, farà 30 anys que un grup d’homes i dones, membres de les antigues confraries i germandats de la ciutat, junt a noves persones que provenien de petits de pobles i ciutats amb gran tradició confrare van decidir donar un impuls i recuperar aquella tradició i forma de viure la Setmana Santa.
Moment entrega medalles als impulsors. 

Es posava la llavor de la Comissió de Setmana Santa on van néixer confraries i germandats  i es van recuperar les antigues que hi havia a la ciutat.

Avui dia podem parlar d’un passat de més de 400 anys si ens atenem a la documentació escrita amb la fundació la Confraria del Roser al 1575,  a la Puríssima Sang de Jesucrist l’any 1605, la Venerable Congregació dels Dolors del 1693, els caps de ferro de 1705,els portants de les ànimes, la Pontificia i Reial Germandat de Jesús Natzaré dels escolapis de 1802, els portants del Sant Crist de l’Agonia dels anys La Verònica i la Coronació d’aquest segle passat.... i de totes les confraries, germandats i Armats que avui existeixen a la ciutat.



Però aquesta cristiana tradició tan arrelada a Mataró no tindria continuïtat i no seria el que fos avui dia, sense aquest grup d’homes i dones. Per això, el  co-president  de la Comissió en funcions, com a confrare i com a Mataroni ha cridat a la presència als presidents, Confrares Majors i Hermanos/as Mayores per a compartir amb ells aquest breu acte d’homenatge. 

Les persones homenatjades, juntament amb les confraries i germandats han estat: 
Impulsors i recuperadors de la Comissió els senyors : Àngel Rubio, Bonaventura Blanch (d.e.p), Vicenç Cornellà (d.e.p.) , LLuís Gallemí, Josep Itxat, Josep Maria Palomer i Salvador Domínguez.

Juntament amb els impulsors i recuperadors els vocals de la primera Comissió ( en que també hi eren alguns dels anteriors): José Salazar, Jaume Castells, Antonio Merino, i Manel Riera. 

També s'ha fet menció a  Manel Puig (d.e.p) que els primers anys va ajudar a la creació de diversos confraries. I un gran agraïment a molts i moltes que també van treballar i continuen treballant, amb la por de sempre oblidar-se algú".

Potser t'agraden aquestes entrades