VIII Pregó de la Joventut Confrare


S’acosta la Quaresma, s’avança la primavera. Les mimoses i els ametlles llueixen grogencs i blanquinosos. Els catòlics es preparen per la gran festa de la Setmana Santa.
I com marca la tradició, els i les joves confrares es preparen per a compartir aquest moment i ho fan mitjançant un Pregó, que en aquesta ocasió és la vuitena edició del Pregó de la Joventut Confrare i Confraressa de la Província Eclesiàstica de Barcelona.
Enguany l’encarregada de posar veu, passió, sentiment i tradició al pregó serà n’Elena Zamora Borraz, que és vocal de l’Associació de Joves Confrares el proper dissabte 20 de gener.

Com marca el costum el pregoner de l’anterior any, en Javier Lechuga Sanchez, vocal de la Hermandad Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza de Mataró, serà qui la presenti i faci la introducció al solemne acte.

L’acte també comptarà amb l’acompanyament musical de l’Agrupació Musical 15+1 d’Hospitalet de Llobregat que posarà sons i passions processionals al mateix.

El cartell anunciador del pregó:

El cartell d'aquesta VII edició és un vitrall del Temple de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona.  Sorgeixen de la part baixa dos columnes amb forts fonaments que s'obren en diagonal. Simbolitza que la joventut amb una base sòlida i forta creix i s'expandeix. De les columnes sorgeixen en punta un art ogival que permet elevar molt més encara i acaba en apuntat, s'eleva cap el cel. A costat i costat l'alpha i l'omega del calendari grec, emulant el principi i el fi. 
Els vitralls de motius gaudinians fa referència a la seu universal d'aquesta expressió artística.  I els motius dels vitralls amb colors vius,  recullen el text, l'escut d'armes del Consell General de Germandats, de l'Associació de Joves Confrares i la imatge corporativa  de l'any de la misericòrdia.  A la Part baixa una creu viva que sobresurt, la corona d'espines amb els tres claus i al mig una petita confraressa que segueix a un adult. Un caminar que surt del vitrall pla... es posa en moviment. 

Fitxa:
  • Dia: 20 de febrer a les 17:00
  • Ubicació: Parròquia Santa Anna de Barcelona,  C/Santa Anna, 29 Barcelona, 08002
  • Confirmació: juventudcofradebcn@hotmail.com / 618.444.268 (José Carrasquilla). Per elements de protocol és necessària confirmació. 


Molta més informació:



Potser t'agraden aquestes entrades