Els Armats de Mataró a inicis anys 1950

Aramts de Mataró, probablement 1952. A l'esquerrra el jove Ramón Viza. 
La història documentada dels Armats de Mataró  és tricentenària a la ciutat i actualment les seves desfilades són patrimoni cultural, així com la seva participació en la Processó General de Divendres Sant.
Aquest dies, gràcies a l'aportació de la família Viza, hem pogut veure com eren els Armats de principis dels anys cinquanta. 
Probablement la foto sigui de la Setmana Santa de 1952, ja que apareix el jove Ramón Viza amb 18 anys a la part esquerra de la imatge.  El mateix Ramón Viza, segons relaten les fonts familiars anys després també va ser portant del Misteri del Natzarè , que va processionar a Mataró fins l'any 1969.
En la imatge es pot apreciar part de la tropa i un jove manaia que manté una vara de fusta. També es pot veure les noves cuirasses que van reemplacer les dels anys 40, on eren cuirasses més típides del s.XVII que no pas romanes i una característica dels Armats eren que tots portaven barbes. 
En aquesta es poden veure una tropa amb les noves cuirasses, ja sense les barbes i que deixa veure el rostre de joventut dels Armats a principis dels anys cinquanta. 

Més informació: