Setmana Santa a tot arreu: la vivència d'Alhendín.



María Santísima de los Dolores. Foto: Manuel J. García López.

Alhendín, cultura, art i tradició per Setmana Santa. 
Aquesta setmana ens hem posat en contacte amb les confraries d’Alhendín gràcies a la informació dels amics de Velas Ridaura que en feien ressò de com aquest municipi granadí escull el cartell de Setmana Santa. Això ha servit per a conèixer una mica més com es viu la Setmana Santa a tot arreu i en particular en aquest poble. 


Alhendín és un poble de la Vega de Granada. Com molts pobles i municipis d’arreu de la península manté un llegat històric i patrimonial important. En destaquem en particular també, la seves processons de Setmana Santa i de les conegudes reverències del Diumenge de Resurrecció. 


Santísimo Cristo de la Expiración Foto: José Plata Escobar
Aquest poble també viu, es reviu i creix per Setmana Santa. Un bon exemple és la seva processó de Divendres Sant on participen la Cofradía del Santísimo Cristo de la Expiración, Jesús Nazareno, Santo Sepulcro y María Santísima de los Dolores. Però també ho és el seu Via Crucis, que en aquest poble es fa a l’interior del Temple i acte seguit es fa un res dels tres credos; I com no la tradicional processó de les Reverències  que clou amb l’explosió de Judes a la plaça. 

Les Reverències del Diumenge de Resurrecció


Aquest acte de Diumenge de Resurrecció forma part dels centenars d’exemples de l’anomenada pietat popular que hom pot trobar per tot el mediterrani des de Malta al Sud d’Itàlia, o des del Sud de França fins a la mateixa Granada. Es barregen elements locals, tradicionals, populars per cohesionar-ho amb un missatge: en aquest cas la Resurrecció. 


Retornant al tema del concurs fotogràfic, i amb l’objectiu de difondre la cultura i la tradició local, la Concejalía de Cultura en col·laboració amb les confraries han convocat un concurs fotogràfic per tal de veure amb ulls diferents i amb perspectives de diferents autors i persones la Setmana Santa. Les imatges guanyadores, segons les bases del concurs i fonts del propi ajuntament, seran el cartell de la Setmana Santa 2016, la portada del llibre que s’ediatarà dedicat al Nazareno  i també de l’esmorçar confarare.  Cal afegir que més enllà dels dies de Passió aquesta vil·la també celebra d'altres festivitats importants com són la Mare de Déu de la Immaculada o l'Aurora, entre d'altres.
El Santo Sepulcro Foto: Pablo Puga Pedel

Des del bloc de Setmana Santa felicitem la iniciativa, en fem difusió al món confrare català i aprofitem per a oferir unes altres vivències i experiències de la gran Setmana Santa.
Links d’interès:

Potser t'agraden aquestes entrades