Processó del Nen Jesús de Praga a Mataró


Per segon any  Mataró acull la Processó del Nen Jesús de Praga. 


Els nens i nenes de a l'interior de la Basílica de Santa Maria. 
 La Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors ha organitzat per segon any consecutiu la Processó del Nen Jesús de Praga amb la col·laboració dels infants i més joves de totes les confraries de la ciutat de Mataró.

Aquesta processó, coneguda antigament a Mataró com la processó del Nen de la Bola, en rememoració a la bola del món que sosté l'Infant Diví va desaparèixer de la ciutat. Malgrat diferents altibaixos en el temps, a Mataró aquesta imatge era molt venerada perquè era present a moltes llars i també per la processó que s'organitzava des del Convent de les Tereses Mataró ( ja innexistent). 

Però a l'actualitat, malgrat ser el segon any, ja és una cita gairebé fixada en el calendari confrare de la ciutat. Gràcies a la recuperació l'any passat ha rebut un gran acolliment per l'impuls de la Germandat, l'acolliment de les Germanes Carmelites de les Caputxines i de les famílies confrares de la ciutat.  Però hi ha un gran protagonista que és Jesús de nen, que es portat per nens amb els que compateix aquest moment. 

Nens i nenes de totes les confraries en són en aquesta els portants, el seguici i fins i tot - gràcies als adolescents- en part els organitzadors.  Això fa que popularment hagi estat titllada com la processó dels nens.

Vídeo-reportatge de la Processó.


Moment inici de la processó sortint a pati del convent. 
La Processó va començar amb la celebració de la Santa Eucaristia al Convent de les  Caputxines de Mataró.  Com sempre les germanes carmelites de les Caputxines han donat suport, col·laborat i ajudat a les confraries de la ciutat. I aquesta col·laboració que es remunta als anys 80, avui dia continua essent un exemple cedint la seva església per a que tots els nens i nenes puguin participar de l'Eucaristia. 


Acompanyament musical de l'Agrupació Captiu Dolors a la processó. 
Després de l'Eucaristia, la processó es va iniciar en el pati del convent.  Els més menuts portaven unes campanetes anunciant la presència de Jesús. Al sortir la imatge del Nen Jesús de Praga va sonar la marxa reial i va començar el seguici. 
El capatàs donant instruccions als i les portants. 
 Els pares i mares en tot moment van abraçar el seguici animant als més menuts i participant activament a la processó.

El pas petit del Nen Jesús de Praga va ser portat per tres grups d'infants, agrupats segons grups d'edat. En tot moment van gaudir de la processó i van demostrar implicació, passió i estar molt orgullosos de portar l'Infant Diví.


Les  petites anunciadores a l'inici de la processó. 
El recorregut va finalitzar a l'interior de la Basílica Mil·lenària de Santa Maria, després de recórrer els carrers amb l'acompanyament musical de l'Agrupació Musical Captiu Dolors i per un munt de confrares que van voler participar d'aquesta festivitat. 

Els petits portants van demostrar, que van ser més que l'any passat, que aquesta festivitat pot créixer a la ciutat i pot ser un espai de formació i passió cristiana. 

Detall dels portants en el carrer de Les Monges.




A continuació us fem a mans d'alguns detalls sobre la processó.








Moment d'arribada i homenatge a Santa Maria. 

" Oh Santo Niño Jesús que difundes tus gracias sobre quienes te invocan, vuelve tus ojos a nosotros, postrados delante de tu santa imagen, y escucha nuestra oración.  Te encomendamos a todos los necesitados que confían en tu divino Corazón. Extiendre sobre ellos tu mano omnipotente y socrre sus necesidades ". 

Veieu aquímés informació sobre aquesta processó i aquesta festivitat

Potser t'agraden aquestes entrades