Participació a l'acte " els altres catalans" de Paco Candel

Fa ara cinquanta anys que en Paco Candel va escriure un llibre titulat "Els altres catalans". Aquest llibre que ha quedat per a la literatura història, sociològica i del bagatge del país, exposa com va ser la immigració als anys seixanta a Catalunya. Fa una descripció de les dificultats a la que es van trobar els andalusos i extremenys, i com la societat que els acollia també tenia diferents reptes però van anar sumant i creixent amb dificultats.
Un moment històric que a Mataró va conformar els barris de Cerdanyola, la Llàntia, Cirera, Molins i Vista Alegre.

Avui dia també hi ha un altre repte d'acollida, i dins dels actes del maig intercultural, l'Ajuntament de Mataró va organitzar un acte per a parlar d'aquell moment i la inclusió de la població a la ciutat.

L'acte va comptar amb Domingo de la Ossa, de l'Associació Cultural Murciana, Antonia de la Fuente de la parròquia de Maria Auxiliadora i d'Isabel Noé Confrare Major de la Hdad. Ntro. Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza. 

En el cas d'Isabel Noé explica com ella, filla menor dels Noé de Mataró, es va casar amb un extremeny i va deixar el Centre per viure a Cirera i implicar-se en la vida d'aquest barri.  També com la seva família va acollir gent a casa en habitacions i van cedir terrenys per a la construcció de la primera parròquia i l'escola. Amb els anys les confraries i germandats van sorgir també amb força gràcies al treball de la població migrant, i explica el cas de la  Hdad. Ntro. Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza, molt present a Cerdanyola i agermanada amb la Roda de Andalucia.

us deixem un breu vídeoreportatge:

Potser t'agraden aquestes entrades