entrevista d'Avui. Luís Lorca i Ismael Gómez, de MaríaAuxiliadora

Avui parlem amb en Luís Lorca, que és capatàs del pas de Maria Auxiliadora i amb en Ismael Gómez, contraguia. Ambdós membres de la Comissió de Festes de la parròquia.
Luís Lorca i Isamel Gómez de la Comissió de Festes
Enguany se celebra l’efemèride dels dos-cents anys de Maria Auxiliadora. De fet coincideix amb l’any de naixement de Sant Joan Bosco – qui en fou impulsor de l’obra salesiana i de l’advocació mariana a maria auxili dels cristians, i de l’alliberament de Piux IX per part de Napoleó Bonaparte. El Sant Pare va demanar auxili a Maria i al ser escolta va dedicar una festivitat en el seu honor. 
De fet la devoció a Maria Auxiliadora es remunta al segle III després de Crist, però a la nostra ciutat agafà impuls a través del Col·legi Salesians i de la parròquia del barri de Cerdanyola.
Amics, aquest any es presenta un bon programa d’actes, què hi trobarém:
La imatge de Maria Axuiliadora a l'interior de la parròquia.
Bàsicament és el mateix de cada any. Cada any és important, però amb el motiu de l’aniversari del bicentenari la vigília mariana la farem a la mil·lenària Basílica de Santa Maria. Com es seu parroquial de la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Senyora del Dolors, ens ajudaran en aquest.  També els tríduum que aniran a càrrec de diferents ponents, entre ells Monsenyor Sebastià Taltavull, mn. Jordi Espí el nostre consiliari i mn. Campruví de l’obra salesiana.

En aquesta sintonia amb els salesians, un d’ells ens farà un pregó solemne de festes, el nostre Pare Juan. I com no, trobarem una solemne processó que en aquest any sortirà del Col·legi salesians passants pels carrers del barri cloent a la parròquia. Serà una processó de Glòria molt participada i a la que convidem a totes les confraries i germandats a sumar-se. Aquesta processó serà el dissabte 23.
L’endemà finalitzarà les festes amb la celebració de la Santa Eucaristia per part del Cardenal Monsenyor Martínez Sistach, abans podrem participar conjuntament d’una ofrena floral a la imatge de Maria.
Membres de la Comissió de Festes i portants del pas.
Com serà aquesta processó de glòria...
Trobarem molts col·laboradors i tots els fidels a la imatge que ha arrelat amb força a la seva presència de més de 50 anys al barri de Cerdanyola. I ho farem de la mà dels salesians. Comptarem amb l’acompanyament musical l’Agrupació Musical ACA Cofradia 15+1. Serà una processó per recordar ja que dos-cents anys no es celebren cada dia.  Tindrem un recorregut especial per l’aniversari,  a destacar passar pels carrers com el Rosselló, el de Sant Joan Bosco, València i el mateix carrer Maria Auxiliadora.
A la nostra sortida tindrem una sorpresa per part de la Confraria de la Verònica ja que tenen la seva seu al Col·legi i molts d’ells son membres dels antics alumnes.

Des de la comissió, molta feina? Com us prepareu?
Al acabar la Setmana Santa deixem uns dies de descans i acte seguit comencem a preparar les festes, els esdeveniments i els assajos. Per nosaltres és molt important que tot estigui preparat i sobretot la unió que fem en els assajos.
El nostre estil i malagueny i els nostres portants son tant de la parròquia, especialment de la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza  y de la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors de Mataró. Ens unim tots en aquest acte singular en una mateixa fe.
En la nostra processó a part de gaudir en família i de Maria, estem fent un acte litúrgic en el carrer. Aquest dia sortim del Temple i participem en un acte al carrer de nova evangelització.
 
On podem trobar més informació?
Tenim un grup de facebook ( MariaAuxiliadora y Corpus Mataró ), també som al twetter  #MaauxiliadoraM i disposem d’un bloc d’informació i notícies www.mariauxiliadoramataro.blogspot.com. 
Aprofitem per desitjar-nos unes bones festes a tots, i des d’aquest bloc fer una crida als confrares de les diferents germandats de la ciutat a gaudir, participar i poder acompanyar amb nosaltres a Maria Axuiliadora. És molt important per nosaltres sentir-nos acompanyats amb els seus estendards i banderes aquest dia,  ja que Maria, com sempre, ha estat l’auxili de tots els cristians i cristianes.


Programa d'actes:

Divendres, 15 de maig:18:00 Inauguració exposició artesania popular
Dissabte, 16 de maig:11:00 Activitats infantils al parc de Cerdnayola i a les 18:00 Vigilia Mariana a Santa Maria de Mataró.
Dimarts 19, dimecres 20 i dijous 21 de maig: 20;15 Tríduum en honor a Maria Auxiliadora.
Dissabte, 23:18:00 Pregó de Festa Major Sala actes col·legi Salesians 18:30 Solemne Processó des del col·legi fins la parròquia
Diumenge, 24: 10:45 Ofrena flora i a les 11:00 Solemne Euacristia presidida pel Cardenal-Arquebisbe de barcelona Msn. Lluís Martínez Sistach
Divendres, 29: 21:00 Concert del grup “ els amics de la guitarra” i projecció del film dels orígens de la parròquia al Teatre parroquial 

Vieue al nostre blog imatges i notícies de Maria Auxiliadora d'anys anteriors clicant ací.

Potser t'agraden aquestes entrades