Programa Processó General de Mataró


ANADES A LA PROCESSÓ GENERAL

Des de les 18:00 fins l'inici de la Processó General, les diferents germandats i confraries es dirigeixen cap a la Basílica Mil·lenària de Santa Maria. Moments que amb el temps s'han convertit en una tradició abans de la Processó. A destacar les entrades a Santa Maria per part de les diferents confraries. 

18 h RECOLLIDA DEL SANT CRIST
Lloc: C. d’Enric Prat de la Riba.
Itinerari: La Riera núm. 117, Plaça dels Bous, Muralla dels Genovesos, C. Sant Bru, C. Cristina i, C. Enric Part de la Riba. Tornada C. Cristina, C. Sant Bru, C. de Sant Francesc d’Assís, Plaça de Santa Maria.
Organitza: Confraria del Crist de la Bona Mort i  Armats de Mataró.
Informació:  Els Armats, soldats de Pau, van a recollir el Sant Crist al carrer d'Enric Prat de la Riba. Allà fan diverses evolucions i es va l'aixecament del Sant Crist per part dels portants d'es d'aquest moment fins el final de la processó.



18 h SORTIDA EN PROCESSÓ DE LES CAPUTXINES

Lloc: L’Esplanada
Itinerari: Plaça de l’Esplanada, C. De les Monges, Camí Fondo, C. Sant Francesc d’Assís i plaça Santa Maria.
Organitza: Hdad. Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza.

Informació: Les imatges titulars d'aquesta Germandat van ser beneïdes al Convent de les Caputxines. Així doncs, any rere any, comencen la seva estació de penitència a l'Esplanada, a les portes del Convent. Les imatges baixen fins Santa Maria amb el seu estil processional. 



18 h SORTIDA EN PROCESSÓ DES DE SANT JOSEP
Lloc: Carrer Sant Josep, La Riera, C. No, plaça Santa Maria.
Organitza: Confraria la Verònica.
Informació:  Aquesta confraria inicia la seva processó des d'aquesta parròquia fins Santa Maria. 








18 h SORTIDA EN PROCESSÓ DES DE SANT PAU
Lloc: Parròquia de Sant Pau.
Organitza: Confraria de la Coronació d'Espines.










PROCESSÓ GENERAL

19.30 h PROCESSÓ GENERAL DE MATARÓ. PATRIMONI CULTURAL DE MATARÓ
Itinerari: Plaça de Santa Maria, C. Nou, La Riera, C. d’Argentona, El Torrent, Plaça de les Tereses, C. St. Teresa, Plaça de Santa Anna.Organitza: Comissió de Setmana Santa amb la participació de totes les Confraries, Germandats i Armats de Mataró.


Informació:  La processó general compta amb la participació de totes les confraries i germandats de la ciutat de Mataró. Uns moments amb encant especial són el silenci de la sortida de la plaça de Santa Maria, el tram del carrer d’Argentona o la finalització a la plaça de Santa Anna. És des de l’any 2013 Patrimoni Cultural de Mataró.





Potser t'agraden aquestes entrades