Imatges de la Processó General


Ahir Divendres Sant, altracop, les confraries, germandats i Armats units en la Comissió de Setmana Santa van processionar pels carrers de la ciutat. 
Una processó que és patrimoni cultural Mataró. Un llegat, una tradició i una gran processó que uneix diferents estils processionals, musicals, ornamentacions... que fan que sigui una única processó amb la potencialitat de la seva amalgama diversa.
Malgrat les peculiaritats un objectiu: tornar a processionar la nit del Divendres Sant a la ciutat així com es feia des de fa més de tres-cents anys a la ciutat. Jesús va estar al carrer i els costaleros i portants van fer la seva estació de penitència per fer-lo present, poder estar amb ell i explicar la seva Passió. 

A dos quarts de vuit el capità manaia va demanar permís al consiliari de la Comissió per iniciar el seguici. Aquest va autoritzar però abans fa demanar que en les oracions i les mostres de respecte que omplirien la nit, que també fos present un record per les víctimes de l'accident aeri. Per aquest motiu totes les confraries portaven un crespó negre en un lloc visible. 

La plaça de Santa Maria i els seus carrers plens de gent expectant per veure passar els misteris, amb un gran de respecte i silenci del moment. Començava la Processó General emulant el Camí de la Creu, i les confraries explicaven un moment de la Passió...

A continuació us oferim algunes imatges de moments de la processó General.

Armats de Mataró.
Obrien la processó els Soldats de Pau amb les seves desfilades i evolucions. A les ordres del capità mania i a sons de timbals i cops de llança trencaven el silenci inicial de la processó. 


Oració del Senyor a l'Hort
 L'escola olotina en aquest misteri era el primer Misteri. Aquesta una de les confraries més antigues de la ciutat amb la seva sobrietat recordava les processons de l'antigor. 


Jesús  Captiu
 Amb motiu del seu vint-i-cinquè aniversari aquest Divendres Sant va processionar. Va comptar amb l'acompanyament de l'Agrapació Musical Captiu-Dolors per portar el pas de tro per part de 56 homes i dones. 





La Coronació d'Espines
 La Confraria de la Coronació va comptar en aquesta edició amb l'acompanyament de l'Agrupació Musical Sagrada Família, i va ser portat a esquenes per part dels portant. També va participar activament en la processó la comunitat cristiana de Sant Pau, parròquia a la qual pertany.



La Verònica
 Els antic alumnes del Col·legi salesians, juntament amb aquesta comunitat, van processionar el Misteri de la Verònica. En aquesta ocasió va comptar amb les seves fileres de natzarens amb cucurulla blanca i una petita banda de membres de l'escola. 



El Nazareno
 La Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza va posar els seus dos misteris a la Processó. El Nazareno va processionar amb el seu estil característic de  costalero amb les xicotades i pas sevillà al compàs de la Banda de Tambores y Cornetas de la Hermandad. 






La Esperanza
 La Mare de Déu de l'Esperança, La Esperanza de verd i morat sota pal·li portat de 40 homes i dones anava darrera el Nazareno. També va anar en coordinació amb aquest misteri sota les instruccions del capatàs, i tot un seguit de noies de la Hermandad que els acompanyaven. 















Sant Crist de 'Agonia
De negre rigorós la Confraria portaven el Sant Crist amb la imatge de la seva mare en pas de rodes els membres de la seva confraria. 






















Sant Crist de la Bona Mort
 Portat a l'estil tradicional en bossa, els portant carregaven amb el pes de Jesús i la seva Creu. La imatge del Via Crucis del Divendres Sant sortia en processó també a la nit. 




















Sant Sepulcre
 El moment de Jesús mort en el Sepulcre és el motiu d'aquesta confraria. Portaven el cost mort de Jesús després de la Passió amb un pas portat a esquenes. Al darrera una majestuosa palma.






















La Soledat.
Les dones de la confraria portaven el Misteri de la Soledat en combinació amb la banda de la mateixa Confraria. Tancaven la processó en aquest Misteri on Maria es queda sola. 























Potser t'agraden aquestes entrades