Tot a punt per al Prendiment


Sortida de Santa Maria 2014
Retransmissió en directe per a tot Catalunya
Aquest diumenge, dins del programa 1mon.cat  es retransmetrà en directe el Prendiment de Jesús Captiu i l'inici de la Processó del Prendiment.

El programa 1mon.cat és un magazine de la xarxa de televisions locals de Catalunya que s'emet cada cap de setmana des d'un poble o ciutat de Catalunya. Enguany, i gràcies a l'impuls de M1tv, la televisió de Mataró, s'oferirà aquest acte sagramental i part de la Processó per a tots els pobles i ciutats del principat. 

Per aquelles persones que no poden veure el Prendiment el podran viure via televisió en directe a M1tv o a qualsevol televisió de la xarxa de televisions. Hi haurà un espai d'entrevistes a persones de les diferents confraries i germandats de la ciutat, es parlarà de la tradició confrare de la capital del Maresme, de la importància de la tradició a Catalunya... en un espai habilitat davant de l'Ajuntament.

La pujada de les Escaletes. 
A més, enguany M1TV oferirà la possibilitat de viure també un dels moments àlgids d'aquesta processó com és la pujada de les Escaletes. I ho farà ubicant una pantalla gegant a la cantonada del carrer de Sant Cristòfor amb Can Xammar. D'aquesta manera qualsevol persona que vol veure les escaletes i fugir de les aglomenaracions del tram de les escaletes ho podrà veure assegut i amb més tranquil·litat.

Des de la televisió local també s'oferirà els moments previs al prendiment on es preparen els armats i els confrares per a encarar aquest tram. 

Recomanacions des de la Comissió de Setmana Santa  
Des de les confraries organitzadores s'aconsella per tal de gaudir de la meravellositat de la Processó del Prendiment aprofitar el tram de la Riera. En aquest espai hi ha menys concentració de gent, es poden veure molt bé les evolucions dels Armats - que en són patrimoni cultural de la ciutat-, pot contemplar el seguici i deixar-se seduir pel moment de la processó.

S'aconsella defugir del carrer Nou, que al ser estret dificulta el pas i és un tram on no es pot gaudir bé de la mateixa processó.

En relació a les escaletes, atès el volum de gent que hi ha prèviament, s'aconsella poder veure-ho des de la pantalla gegant o des del carrer de Sant Joan. Des d'aquesta manera es pot veure ve la pujada des de lluny.

Com sempre s'agraeix moltíssim la gran col·laboració i respecte del públic assistent.