Presentació Cartell Dijous Sant

El cartell de Dijous Sant a la capella entre les imatges del Nazareno i la Esperanza.
El cartell de Dijous Sant ja ha estat presentant. 
Aquest és el cartell de la Processó del Dijous Sant que es fa a Mataró, concretament al barri de Cerdanyola, ja que la nit del Dijous Sant també hi ha una altra processó pel Centre de la ciutat, la Nit del Silenci.
Moment de la descoberta del Cartell.
Aquest dissabte a la Casa Germandat s'han aplegat confrares i amics de la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza i de la Confraria de la Verònica per a parlar una mica sobre Setmana Santa, quins actes organitzen ambdues confraries i fer presentació del cartell i del butlletí de quaresma 2015 denominat El LLamador. 
Un breu acte que ha convertit la capella en un espai d'acollida i de presentació, davant la presència dels titulars de la Hermandad. L'acte ha estat conduït per Rafa Acedo qui ha comentat que comença a sentir-se l'olor de la cera cremada i l'encens, i se respira passió i ganes per la Setmana Santa. 

Presentació del LLamador.
La Hermana Mayor de la Hermandad ha agraït l'assistència a tots i totes i els ha animat a viure aquesta quaresma i la Setmana Santa amb entrega per a poder gaudir de tots els actes i acabar amb el Diumenge de Resurrecció.  La mateixa ha presentant el butlletí de Quaresma El LLamador, que és un butlletí anual que recull textos, impressions, imatges i fet amb la col·laboració de comerciants del barri de Cerdanyola.

Mn. Jordi Espí en la seva intervenció.
Per la seva banda en Pere Sancho, vice-president de la Verònica, va comentar la llarga tradició en la que s'ha convertit el Dijous Sant a Mataró igual que en el passat. Va exposar que els confrares d'ambdues confraries ho són tot l'any, es preparen, gaudeixen, compateixen.... Va convidar a participar de tots els actes, ja que són actes de i per una gran família, la cristiana. 

Cartell Dijous Sant a Mataró.
Acte seguit es va presentar el cartell que va ser explicat per en Jordi Merino. Va accentuar que és un cartell que ha intentat recollir per un costat l'essència dels cartells sevillans, ja que la Hdad ha recollit amb el temps l'essència d'aquesta tradició a Mataró i també per exposar el seu agermanament amb La Roda, i per altra banda accentuar el passat i present de Mataró, com és el cas de la Confraria de la Verònica que és actualment la segona confraria viva més antiga de l'Arxidiòcesi de Barcelona. Així doncs, un cartell en dibuix i certament pla en un fons obscur però amb gran blanc i llum al centre.  Al cartell apareix una nena, que emula una de les dones que hauria rentat la cara de Jesús, i que la pietat popular la va convertir en la Verònica. Una nena que ha vist la cara de Jesús i que ha quedat impresa en un mocador, així doncs aquesta nena representa la que porta la veritable icona, la Verònica, però amb vesta confrare. El rostre de Jesús reprodueix un dibuix de la cara de Ntro. P. Jesús Nazareno en la Passió. Darrera la nena al marge dret hi ha penitent, natzarents que segueixen el camí de la Creu, i a l'altra Ntra. Sra. de la Esperança, la mare que està veient el fill patir. Ambdós segons plans en fosc, en nit, un moment de la Passió, però la serenor de la nena que ha vist ha Jesús. Al marque esquerra una frase: " En el camino del Calvario, una mujer habría limpiado el rostro de Jesús".
Moment de l'explicació del cartell.

Mn. Jordi Espí, en tant que consiliari va tancar l'acte i va comentar la importància de la preparació per a poder gaudir plenament. També va comentar que hi ha coses tangibles com les icones, el cartell, però hi ha molt intangible com és el gran amor que en va deixar Jesús, i com és la fe que processen tots els confrares. 
L'acte de presentació va cloure amb un vi d'honor i amb un: continuem treballant i gaudint de la Setmana Santa. 

Potser t'agraden aquestes entrades