Mario Garcia, Pregó de Setmana Santa 2015.-

Entrevista d'Avui. Mario García

Mario Garcia, durant la Processó General de 2014.
Parlem amb Mario garcia,  qui ha estat escollit pregoner per al Pregó de Santa de Mataró 2015.
En Mario és fill de Mataró i des de petit surt en les processons de Mataró. Va començar amb la banda de tambores y Cornetas de la Hermandad Ntro. P. Jesus Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza de jove.  Va passar a formar part de la Junta Gestora de la mateixa  germandat en tant que vocal  de culte, i  des de l’any 2013 es capatàs del pas de pal·li de la Nuestra Señora de la Esperanza. 
Aquest any fa vint-i-cinc anys que es fan pregons de Setmana Santa a la ciutat de Mataró.  L’any passat va canviar el dia, ja que tradicionalment es feia en Diumenge de Rams. També va canviar la ubicació del Parc de Cerdanyola i va passar a la parròquia de Maria Auxiliadora.
Enguany es manté a Maria Auxiliadora el dissabte de Passió , però l’hora és abans a les  19:00.  
Primer de tot,  vostè és d’aquella generació que ha conegut les processons de petit... com les veu avui dia a la ciutat de Mataró? 
Pas de Ntra. Sra. de la Esperanza
Amb els ulls d'un nen tot es veu enorme i espectacular. Ara des de dintre,tot es veu encara mes gran i magnífic. Jo personalment estimo molt la nostra setmana Santa i és molt emocionant veure el resultat del esforços de tots, reflexats als ulls de nens com aquell, que era jo , o del públic que ens ve a veure...és inexplicable s’ha de viure!!
Hi ha diferències entre el que va conèixer de petit i el que es viu ara en aquests moments?
Si existeixen diferències: totes les coses canvien i milloren amb els anys. Recordo que els carrers estaven plens per veure les processons.;però ara has d’agafar un bon lloc i no moure’t per admirar tant impressionant patrimoni. El número de públic ha augmentat i és exigent, ens fa superar-nos any a any.
Mataró es una ciutat que estima la cultura i que la deixa veure a tothom. Encara que les opcions son varies, la Setmana Santa ocupa un lloc especial, a la nostra ciutat i en el record i el cor, no només dels confrares, també de tots els mataronins i veïns que s’acosten a qualsevol barri durant els dies Sants o a la processó general, del divendres Sant.
Si vostè hagués d’explicar la Setmana Santa mataronina a una persona que no la coneix, que li remarcaria?
La nostra Setmana  Santa és diferent i  única. Son diferents formes de ésser, d’estimar i de expressar la nostra fe.És l'entrega, humiltat i caritat de les nostres germandats.
S’ha de viure i veure, tot el que passa en aquest dies, es viu amb tots els sentits i sentiments. 

Un pregó de Setmana Santa de Mataró, per a tots i totes, ens podria avançar alguna cosa del seu missatge?
L'important dels sentiments, de les persones,  dels indrets... però sobretot l'important és el missatge i el significat de lo que fem i perquè. 
Com es  diuen les coses ajuden a que s’entenguin, però lo central és el missatge, deixem que ens envolti aquest aroma i aquesta forma de sentir. en aquesta nostra setmana Gran: Uns serem el fill i altres la mare.  Tots serem al mateix lloc i a la mateixa hora i encara que el ser confrare no està de moda, ningú faltarà a veure aquest moment únic…… 
Mataró pels dies Sants es converteix en una ciutat confrare, com es prepara un confrare?
El martell del capatàs.
Confrare en realitat hom ho és tot l’any. Ens ocupa a tots, un any de preparació, per representar la passió de Crist. Però hem d'estar preparats a dintre d’un mateix i tenir clar quin és el significat de les coses i com la transmetem als altres. 
En aquests dies ets la mateixa persona, però amb les emocions per sobre de la pell. Amb els ulls plens de  llàgrimes i el cor batent molt ràpid, però ets el mateix . S’ha de dir que amb una agenda plena d’actes, de tridus, de presentacions, d’assajos…és un agradable desordre a les nostres vides i no volem perdre detall de la preparació i culminació d’aquests dies. 

Fitxa: 
Pregó de Setmana Santa 2015, Dissabte de Passió 28 de març a les 19:00 en la Parròquia de la Mare de Déu de Montserrat. 

Potser t'agraden aquestes entrades