Agenda Avui Divendres de Dolors

Comença la Setmana Santa catalana.
Comença la Setmana Gran del món confrare, els dies Sants, la Setmana de Passió.

La Mare de Déu dels Dolors. imatge d'Arxiu.


La tradició catalana amb la importància de les celebracions a la Mare de Déu dels Dolors marca l'inici de la Setmana Santa catalana. Així doncs, amb el darrer divendres de Quaresma, l'anterior al Diumenge de Rams, comença el Divendres de Passió, la Setmana Santa.

Ja fa setmanes que les confraries, germandats i Armats han preparat actes de formació, xerrades, jornades quaresmal, processons de celebració, la Passió, conferències, actes litúrgics... però el tret de sortida de la Setmana de Passió comença formalment amb la processó de Maria al Peu de la Creu. Una processó que marca l'inici a Mataró i arreu de Catalunya

La Processó de Maria al Peu de la Creu simbolitza els dolors de Maria davant el que serà i és la mort del seu fill Jesús a la Creu per part dels homes. El dolor d'una Mare al perdre el més preuat a la vida, la vida del seu fill, que s'entrega a la mort per a salvar als homes.
Aquesta processó és organitzada per la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors, i surt de la mil·lenària basílica de Santa Maria fins la Casa Germandat a l'Avinguda del Perú al barri de Rocafonda. Una processó llarga en recorregut, però intensa en recolliment. Enguany, el seu tram per al barri de Rocafonda s'ha modificat i l'entrada al barri serà per l'Avinguda d'Amèrica i finalitzarà a l'Avda. del Perú.

Aquesta processó no és l'únic acte que es fa avui a Mataró; també hi ha la Missa en honor a la Mare de Déu dels Dolors, patrona dels Armats de Mataró, el tríduum de la Coronació d'Espines a la parròquia de Sant Pau, o el tríduum de la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza on es farà la imposició de medalles als nous germans.

També a les nou de la nit a la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat, es farà una oració arxiprestal en record a les víctimes de l'accident aeri.  
Consulteu tot el programa aquí.

Potser t'agraden aquestes entrades