Inauguració Casa Germandat Sant Sepulcre



La Confraria del Sant Sepulcre de Mataró inaugura nova seu Casa Germandat al barri de Molins. L'acte serà avui a les 18:00 al carrer de la Creu Roja, 18.

EL MISTERI DEL SANT SEPULCRE DE MATARÓ

La parròquia de Sant Josep disposava després de la guerra d'un Sant Sepulcre, que actualment es conserva. 

Aquest Misteri va començar a processionar amb la recuperació de les processons a Mataró gràcies a un grup de persones del barri dels Molins que es van constituir com a Confraria del Sant Sepulcre seguint la tradició de portar una gran palma darrera del Crist mort i jacent, gràcies a la família Castellà del s.XVIII que ho va instaurar tot seguint el que es feia a Barcelona. Ara bé, la imatge que actualment processiona n'és una altra de nova i que ha estat motiu del cartell de la Setmana Santa 2014. 

Seguint l'impuls del Sant Crist de l'Agonia, els confrares porten una vesta amb coll obert, molt característic de Mataró i de rigorós negre. Jesús està mort en el Sepulcre.  A diferència del passat, a l'actualitat no hi ha cap element que tanqui el cos mort, és obert i vol expressar el gran patiment del fill de l'home en les llagues i nafres del seu cos i del seu rostre. 

Aquest Misteri surt en processó a part de la Processó General el Dissabte Sant en la Processó del Silenci.