Es reuneix a Tortosa la Coordinadora catalana

Membres de la coordinadora.
Amb motiu del VIIè Congrés català de confraries, germandats i congregacions que s'està realitzant aquests dies a Tortosa, s'ha reunit la coordinadora catalana 

Des de l'any 2003 un nombre de persones d'arreu del territori català han anat treballant per tal de poder impulsar una coordinadora catalana de confraries i germandats. Un dels productes d'aquestes sinergies i unió entre diferents persones són el congressos que ja van per la setena edició i han servit per conèixer, crear xarxa i anar donat respostes a les necessitats actuals de les confraries. Com no, aquestes congressos han posat de manifest les grans tradicions confrares que hi ha a Catalunya, i malgrat les dificultats de dècades pretèrites avui  dia son una realitat viva. 
Ahir, amb el fòrum del matí de treball es va donar presentació d'aquesta coordinadora que agrupa membres de ciutats com Girona, Mataró, Tarragona, Reus, Perpinyà, Tortosa, Barcelona i recentment Valls.  Ara bé, com es va comentar existeix encara moltes realitats confrares al panorama català que podrien formar-ne part, sobretot amb la intenció de créixer conjuntament.

EL missatge que es va donar als i les congressistes va ser que la Coordinadora existeix  i un exemple ha estat la vinculació als congressos.
Entre els objectius de la coordinadora exposats ahir es va fer menció que és:
Espai de treball coordinat,
– Voluntat d'aconsellar, intercanviar experiències, conèixer les diferents tradicions arreu de Catalunya....
Contactar, promoure i animar esdeveniments 
Trobades diocesanes i en ciutats
Implicar ciutats  ( cas de Valls)
Explicar, explicar i explicar contingut....
Facilitar documents a la xarxa...
També es va comentar que hi ha un recull de dades de confraries per tal de tenir-ne coneixement i al que les confraries poden apuntar-se en ací per tal de facilitar voluntàriament les dades a la coordinadora i estar-ne informats. 

Potser t'agraden aquestes entrades