Pessebre vivent Òrrius


El naixement.

Òrrius és el poble més petit en nombre d'habitants del Maresme. Això no treu que el poble es mobilitzi amb suport de molts amics/gues per a organitzar un esdeveniment tan important com és el seu pessebre vivent que ofereix des de fa més de 15 anys.  A les 8 tocades de diumenge començava la segona edició del Nadal 2014.


Amb una temperatura de 0,5 graus i una humitat geladora, típica d'aquests dies a Òrrius, el públic assistent desitjava veure baixar l'àngel anunciador de dalt del campanar, Sant Gabriel, per a visitar a la jove Maria. Un públic entregat als texts de l'Esteve Albert que denoten amor i passió per al pessebre i l'Infant Díví. 

Com ja fa uns anys, en aquesta edició alguns veïns i membres de confraries de Mataró es van sumar a títol individual per a fer de figurants o músics. Però també els Armats de Mataró que van participar de la lectura de l'edicte de l'empadronament i de la seva presència desfilant per Betlem. Una tradició centenària, iniciada per l'Esteve Albert seguint la tradició de Sant Francesc d'Assís, la dels pessebres vivents, que a Òrrius ha arrelat amb força, amb estil i gust pel detall... i que ha arrelat com una cita obligada per al Nadal maresmenc i català.



Els romans empadronant als visitants. 
Els forners preparant el pa.

Desfilada dels armats. 
El mercat. 
La posada. 
Les filoses. 
El taller de fuster

Potser t'agraden aquestes entrades