dilluns, de desembre 29, 2014

Pessebre vivent Òrrius


El naixement.

Òrrius és el poble més petit en nombre d'habitants del Maresme. Això no treu que el poble es mobilitzi amb suport de molts amics/gues per a organitzar un esdeveniment tan important com és el seu pessebre vivent que ofereix des de fa més de 15 anys.  A les 8 tocades de diumenge començava la segona edició del Nadal 2014.


Amb una temperatura de 0,5 graus i una humitat geladora, típica d'aquests dies a Òrrius, el públic assistent desitjava veure baixar l'àngel anunciador de dalt del campanar, Sant Gabriel, per a visitar a la jove Maria. Un públic entregat als texts de l'Esteve Albert que denoten amor i passió per al pessebre i l'Infant Díví. 

Com ja fa uns anys, en aquesta edició alguns veïns i membres de confraries de Mataró es van sumar a títol individual per a fer de figurants o músics. Però també els Armats de Mataró que van participar de la lectura de l'edicte de l'empadronament i de la seva presència desfilant per Betlem. Una tradició centenària, iniciada per l'Esteve Albert seguint la tradició de Sant Francesc d'Assís, la dels pessebres vivents, que a Òrrius ha arrelat amb força, amb estil i gust pel detall... i que ha arrelat com una cita obligada per al Nadal maresmenc i català.

Els romans empadronant als visitants. 
Els forners preparant el pa.

Desfilada dels armats. 
El mercat. 
La posada. 
Les filoses. 
El taller de fuster