Celebració de la festivitat de la Immaculada Concepció a Mataró

Imatge de la Immaculada Concepció que es processiona a Mataró.
Avui els cristians i les cristianes celebren un goig, un do de Maria, el no disposar de cap macula, cap pecat, i viure com a testimoni, la primera testimoni i  des de la pau, l'amor i sense pecat.

Els i les portants de Maria.
Per als confrares a més, aquest do de Maria, sota l'advocació de la Immaculada Concepció té també un caràcter especial: és la patrona del Consell General de Confraries i Germandats.

A més, la Hermandad Ntro. Padre Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza  de Mataró fa molts anys que també organitza i celebra aquesta festivitat. En especial ho fa amb una vigila mariana, una Santa Eucaristia i una Solemne Processó pels carrers del barri de Cerdanyola. Una processó que sorgeix de l'interior de la parròquia de Maria Auxiliadora fins a la Casa Germandat de la confraria.

Al cloure l'Eucaristia presidida per mn. Sergi Espí, rector de la parròquia de Maria Auxiliadora i consiliari de la Hermandad, s'ha iniciat la processó sota l'himne reial dedicat a la única reina, a Maria.

Els confrares han començat la Processó en un to festiu, el que l'ocasió mereix perquè  és una processó de Glòria en advent, el Nadal és aprop, i es vol processionar i explicar pels carrers del barri que és un dia alegre i és te un exemple a seguir, un camí que és Maria.  Com sempre, la comunitat de Maria Auxiliadora, de la què també en forma part la Hermandad, veïns i veïnes i també confrares d'altres confraries no s'han volgut perdre el moment emotiu que és sempre un inici de processó.
Moment de l'inici de la processó.

Els i les portants de la Verge de l'Esperança, han processionat la imatge de la Immaculada Concepció pel barri amb l'acompanyament musical de la Banda de Tambores y Cornetas de Hermandad Ntro. Padre Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza.  Portants i banda han demostrat elegància i sintonia amb la intenció d'envellir una processó de Glòria i d'alegria. 

La processó també ha comptat amb l'acompanyament del confrare major de la Germandat Divina Pastora de Mataró, i de mn. Sergio Notó consiliari de la Comissió de Setmana Santa.

Banda de Tambores y Cornetas davant Maria Auxiliadora.
 La celebració ha finalitzat a la Casa Germandat on mn. Espí i mn. Notó han explicat el motiu de la celebració i aquest acte de catequesi al carrer. La Hermana Mayor, na Isabel Noé, ha agraït l'assitència dels confrares i veïns/nes que han volgut acompanyar tota la processó i participar de la festivitat de la Santíssima Concepció de Maria.

Vieu a continuació algunes imatges. Com sempre podreu trobar un reportatge a l'àlbum Picassa de la Comissió de Setmana Santa de Mataró,   i també a l'espai facebook de la Hermandad.

La Creu de Guia i l'estendard al davant.
Els menuts de la Hermandad anat de llumeners.

Moment de la Processó.




El capatàs donant instruccions als i les portants.
Una reverència al finalitzar la Processó.

Potser t'agraden aquestes entrades