Processó de Maria Axiliadora a Mataró



La parròquia de Maria Auxiliadora està de celebració de les seves festes parroquials, festes del barri de Cerdanyola. 

Un acte important dins de les festes és la Santa Missa i la posterior processó pels carrers de la demarcació. La comunitat cristiana de Cerdanyola fa temps que prepara aquests actes, dins dels molts actes importants que es realitzen durant l'any. 

El seu rector, mn. Jordi Espí ha presidit la Missa acompanyat altres preveres i especialment de mn. Sergi Noto, consiliari de la Comissió de Setmana Santa. Acabada la Missa els portants, en gran majoria nois i noies joves de la parròquia, han portat el pas de talla de Maria Auxiliadora pels carrers del barri. 

El seguici processional ha comptat amb les tradicionals dalmàtiques blanques que enlluernen, porten la creu de guia i acompanyen la imatge, representants de les confraries i germandats del barri de Cerdanyola ( la Hdad. Rociera Divina Pastora, la Hdad. Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza, Vírgen de las Maravillas.... i també de la Hdad 15+1 d´Hospitalet). I amb un nombrós grups de nois i noies dels grups de comunió que han participat i dirigit, juntament amb el rector, de la menció del Roser i dels goigs de Maria al llarg de la Processó. 

Els balcons dels carrers presentaven engalonament i s'han viscut moments emocionats amb veïns i veïnes que han llençat pètals de flors blanques i vermelles a la imatge, i molts i moltes s'han emmirallat en Maria, en el seu Auxili. 

La processó ha comptat amb l'acompanyament musical de 15+1.

El proper 2015 serà un any important perquè serà el dos-cents aniversari de la commemoració de l'alliberament del Papa Pius el qual es va encomanar a Maria, Auxili dels cristians i va rebre el seu ajut. Des d' aleshores se celebra aquesta efemèride i, que tot i que hi ha testimonis abans de la importància de Maria Auxiliadora, i això vol dir que del ben cert aquesta comunitat parroquial des d'avui ja treballa per aquesta celebració; però també treballa com cada dia a dia pel barri i per les confraries i germandats que aquest acull. 



Moment de la sortida de la parròquia.
Seguici de nois i noies de comunió.
Un moment de la Processó al carrer Gatassa.
Els i les portants entrant al carrer Maria Auxiliadora. 
Maria Auxiliadora davant de la Hdad. Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza.
Agrupació Musical 15+1.
El capatàs donant instruccions als i les portants. 

Podreu veure el reportatge fotogràfic a l'àlbum Picassa aquí

Potser t'agraden aquestes entrades