Moments Setmana Santa. La Processó de Dijous Sant


Reverència del pas de la Esperanza al seu fill el Nazareno.
Ens mancava oferir-vos d'altres moments dels 42 actes realitzats durant la Setmana Santa 2014. Uns d'ells una processó com és la de Dijous Sant al barri de Cerdanyola.

La primera "llamada" al Nazareno. 
Una processó que processiona el pas del Nazareno i la Esperanza darrera del Misteri de la Verònica i que fa que tot un barri, com és el de Cerdanyola, celebri una festivitat central en el seu calendari. Tot un esdeveniment de ciutat i de barri de la Processó amb accent més sureny de les que es fan a Mataró tant per l'estil processional, el color, la llum, l'acompanyament musical, els cants de saetas... com la passió de tot un poble.

És una processó organitzada per dues confraries: una antiga de la ciutat la Confraria de la Verònica i que encara es manté viva, i una de les més recents en la història confrare de la ciutat que és la Hermandad de Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza, i que inicia el seu trajecte processional i final des de la Parròquia de Maria Auxiliadora passant per la Casa Germandat.

La preparació, les combinacions de passos i l'esforç altres valors d'un dia tant esperat pels confrares natzarens.

El públic, la música, les ganes de veure les imatges i demanar-lis quelcom, sentir o fer una oració mitjançat una saeta, deixar-se emportar per un himne mentre es mira als ulls a la cara el patiment de Jesús, es prega per una persona estimada, s'aplaudeix l'esforç i les xicotades dels portants i costaleros  o simplement es respecta i comenta l'efervescència del moment fa que en una processó com aquesta es visqui la bulla sevillana, la Passió, l'esforç i l'entrega. Un altre tret característic de les processons mataronines i que es pot viure el Dijous Sant. Mentre a l'altra banda de la ciutat altres confraries organitzen una processó que és l'antítesi on el silenci, l'espiritualitat interior, la foscor presideixen. 

Públic expectant per vuere l'arribada dels Misteris davant de la Parròquia de Maria Auxiliadora.
Veieu a continuació algunes imatges, un bon recull del que va ser aquesta processó:
Costaleros de Jesús desitjant una bona estació de penitència. 
Preparant-se abans de la processó. Recollida interior.
Portants de la Verònica
Portant de la Esperanza.

Jesús Nazareno. 
Imatge dels costaleros preparant-se per sortir. 
Arribada de la Esperanza a la porta de la parròquia. 

El Misteri de la Verònica.
El seguici de la Verònica. 
El consiliaris de les confraries i els Confrares majors. 
El Nazareno a mitja nit.

El pas de pal·li de la Esperanza.
La Esperanza.
La Banda de CC y TT.
Acompanyants de la Confraria de Jesús Captiu
i Ntra. Sra. dels Dolors. 

Moment que el Cirineo posa la creu.


Potser t'agraden aquestes entrades