Maria al Peu de la Creu.

La processó de Maria al peu de la Creu no va poder processionar per l'interior de Rocafonda atès la pluja; però va deixar bons moments. 

Vara  amb l'escut de la germandat.
La primera processó oficial de la Setmana Santa es va posar en marxa a l'hora indicada. La Confraria de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors obria les portes de la Basílica de Santa Maria mentre un entregat públic esperava a sortir de l'interior la Mare de Déu dels Dolors.

El silenci era espectacular mentre el capatàs donava les instruccions als  portants. En el moment que el pas ja estava al carrer i es visualitzava la imatge de Maria, adolorida, afligida, amb una corona d'Espines a les mans i al darrera una gran creu, començava a tocar l'himne. Una marxa reial que es toca a Maria, la veritable reina la dels cels, la mare i mestre.

Aplaudiments dels confrares i alguna escena de nervis i devoció acompanyat d'algun plor. Què passa pel cap d'aquella persona que la mira i s'abraça a la seva parella agraint amb la mirada i la veu tendre i suava a Maria. La processó, tot l'any de feina, ja ha estat recompensada. Aquest moment de contacte de Maria amb els seus fills és d'una intensitat molt forta. 

S'inicia la processó i al davant una Creu que guia als confrares i que ve acompanyada metres darrera de representants d'altres confraries. En aquesta ocasió l'Oració del Senyor a l'Hort, la  Coronació d'Espines i la Germandat de la Soledat tenen l'honor d'acompanyar als portants i confrares en la seva estació de penitència.

Una estació de penitència que ve acompanyada musicalment per l'Agrupació Captiu Dolors que denota que els mesos de feina i d'assaig es notes: noves veus i instruments fan una música més rodona i molt característica de la Setmana Santa.

Arribat al carrer de les Monges el seguici s'atura i es viu un altre moment: La Mare de Déu dels Dolors s'atura en silenci davant de la residència. Alguns interns surten a rebre  la processó des de l'interior, però algunes persones s'atreveixen i es queden la imatge. En el silenci una oració cantada, una Saeta arrenca i el moment es torna més intens.

La processó segueix fins al barri de Rocafonda on hi ha la casa Germandat capitanejat per un nombre públic infantil de petits confrares. 
Els petits confrares. 

La pluja però apareix a l'entrada del barri i la processó aquest any no pot continuar i es dirigeix cap a la Casa Germandat per a posar la imatge i el seguici en aixopluc. Aquest any no ha pogut estat i l'estació no ha estat complerta: malgrat això ha estat un honor compartir una estona amb aquesta confraria i amb la Mare de Déu.

Tornarem a trobar-nos, Mare, el Divendres Sant.

Us fem a mans d'algunes imatges del fotògraf Santi Flores.

Agrupació Captiu Dolors.  

Una cantaora dedicant una Saeta




Potser t'agraden aquestes entrades