Entrevista d'Avui. Josep Riera, La Passió 2014

Josep Riera amb el paper de Caifàs a la Passió, els últims dies de Jesús.
Parlem amb en Josep Riera que és director de la Passió des de l'any  2012. La Passió els últims dies de Jesús és organitzat pels Armats de Mataró. 

Tots els actors són amateurs i són membres dels Armats. També hi participen familiars i amics de l'entitat... què suposa per a tots ells i elles oferir aquest acte sagramental? 
Josep Riera dirigint una seqüència de la Passió.
Els hi fa molta emoció poder participar-hi. Hi posen molta voluntat i prou esforç. Tots som amateurs. No hi ha un caliu teatral ni una escola de formació al darrera com pot haver-hi a la Sala Cabanyes per exemple, però amb tot plegat intentem oferir una bona escenificació de la Passió i sobretot que tothom ho passi molt bé.  Com subscric en el llibre dels Armats aquest any, la voluntat primera és que ens ho anem a passar bé i si ens ho passem bé nosaltres. també la gent que ve a veure-ho. 
També la Passió dóna joc a que les dones que són de la nostra entitat,  ja que no poden sortir com a armats a les desfilades. A la Passió hi participen i són elements més que importants.  Val a dir i cal mencionar també a tot l'engranatge de tramoistes, personal tècnic... que aporten molt: tots una gran família que son  i som els Armats. 

Aquest any no et trobarem  d'actor fent Caifàs, tindrem un nou Caifàs i nous actors?
Aquest any faig i faré de director. En relació a Caifàs, ben bé no s'estrena de nou. El seu actor, en Joan Rovira ja havia fet en el passat algunes vegades d'Anas i de Caifàs però amb un altre text molt diferent.  Com a nous actors  hi haurà persones que intervenen en la seqüència de comiat de Mare i Fill. Com a paper a la Passió de Mataró no existia Maria, ni Maria Magdalena. Eren figures figuratives. En aquesta edició apareixen com a figures actives i superen l'etapa on eren figures de quadres més plàstics per a tenir un paper d'interpretació vocal i amb noves seqüències.
Moment de la Passió 2013

Això li dóna un què i millor qualitat enguany...
Nosaltres anem canviem cada any. Intentem millorar i per això aportem nous papers i noves seqüències de la Passió. A diferència d'altres anys hem canviat escenes i seqüències i això qui vingui a veure la Passió ho apreciarà.  

La Passió fa ja més de 30 anys....
Si des de l'any 19
83 que es va fer per primera vegada a les Caputxines... ja portem 31 anys. 31 edicions a la ciutat d'aquesta representació d'actes sagramentals tan característic de la Setmana Santa catalana.  

Aquest any a la presentació del cartell, es va  oferir un moment del relat del centurió...
Va ser un bon moment i sobretot lligat al motiu del cartell de la Setmana Santa de Mataró 2014. El centurió explica a Pons Pilat que ha passat al calvari... mentre al fons apareixia el Crist mort del Sant Sepulcre amb la frase: " és veritat, aquest home era fill de Déu".
Us convidem a gaudir de la Passió amb tots i totes nosaltres el proper cap de setmana.

-------------------------
La fitxa: La Passió, els últims dies de Jesús serà representat al pati de la pressó ( La Riera, 117 de Mataró) en directe el dissabte 5 d'abril a les 20:30 i a les 22:15 i el diumenge 6 d'abril a les 21:00. 
L'aforament és limitat i cal reservar seient trucant al 678662321. L'entrada és una aportació solidària de 2 €.

Potser t'agraden aquestes entrades