Presència de Mataró a l'acte de la Sagrada Família

835 mataronins i matorines es desplaçaran a l’acte confrare a la Sagrada Família de Barcelona en un esdeveniment amb un gran accent mataroní.


Aquest diumenge dia 20 se celebra al Temple de la Sagrada Família de Barcelona una eucaristia presidida pel Cardenal mn. Martínez Sistach dedicada a tots els confrares de l’Arxidiòcesi de Barcelona.

Un esdeveniment sense precedents perquè per primer cop se concentren tots els membres de confraries, germandats i congregacions en un acte conjunt i en un escenari tan majestuós com és la Sagrada Família.

En aquest acte hi haurà una presència considerable de la ciutat de Mataró ja que previ a l’acte hi haurà una processó on participarà la imatge de Jesús captiu de la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors de Mataró juntament amb la patrona de Barcelona la Mare de Déu de la Mercè. L’amenització musical de l’acte serà per part de la banda de tambor i cornetes de la també mataronina Hermandad Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza.

La ciutat participarà a més amb l’assistència a l’esdeveniment de 835 confrares de totes les confraries, germandats i Armats de Mataró i que conformen la Comissió de Setmana Santa.

La implicació de Mataró en aquest acte rau en la importància de la Setmana Santa a la ciutat, i que ha escollit enguany la Processó General de Mataró en tant que Patrimoni Cultural.
També per la seva rellevància en l’escenari processional en l’amalgama diversa del món confrare català. En aquet sentit en el proppassat Encuentro nacional de jóvenes de cofradías y hermandades   a nivell espanyol es van presentar les experiències de Reus i Mataró com expressions de la Setmana Santa catalana.