Processons i activitats de Dijous Sant a Mataró


Ja és Dijous Sant. Un dels dies més importants del calendari cristià català. A la ciutat de Mataró és un dia on es realitzen en totes les parròquies la celebració dels Sants Oficis, així com les celebracions del Sant Sopar del Senyor.


Les confraries, germandats i Armats en aquest dia també organitzen les solemnes processons com són la de Dijous Sant al barri de Cerdanyola, o la Processó del Silenci al Centre Històric de la ciutat. També hi ha l'homenatge a la ciutat dels Armats de Mataró.

La recollida de la bandera és l'acte on els soldats de pau van a la Capella dels Dolors i recullen la seva bandera i nomenen a l'abanderat d'honor. Insígnia de reconeixement dels Armats. Acte seguit es dirigeixen a la plaça de l'Ajuntament per a celebrar l'Homenatge a la ciutat en remembrança del moment que la ciutat va declarar les desfilades en tant que patrimoni cultural de la ciutat.  

Moments després inicia davant de Santa Maria la Nit del Silenci. Una processó austera, tradicional i que recorda els estils processionals de la ciutat i on processionen els Armats de Mataró, l'Oració del Senyor a l'Hort, la Coronació d'Espines i la Venerable Congregació dels Dolors. 
Una Processó que només és acompanyada pels cops de llança dels armats.


La Processó de Dijous Sant se celebra a l'altra banda de la ciutat, al barri de Cerdanyola i on processiona la Mare de Déu de l'Esperança, el Nazareno i la Verònica. Una processó d'un estil processional completament diferent a la del centre. L'acompanyament musicals de marxes de tambors i cornetes és el so de fons, i les veus dels capatassos que donen instruccions als costaleros de Jesús i a l'Esperança en una de les processons més plateresques de la ciutat. També processiona la comunitat salesiana amb el pas de la Verònica, una de les confraries vives més antigues de la ciutat. 



Dijous, 28 de març
19:15
 RECOLLIDA DE BANDERA I DESFILADA PELS CARRERS DE MATARÓ
20:00
 CELEBRACIÓ LITÚRGICA DEL SANT SOPAR DEL SENYOR
20:15
 HOMENATGE A LA CIUTAT
20:30
 PROCESSÓ DE DIJOUS SANT
21:30
 PROCESSÓ NIT DE SILENCI

Potser t'agraden aquestes entrades