dimecres, de març 20, 2013

La Passió, els últims dies de Jesús.


El soldat longinus clavant la seva llança a Jesús.
Altra any els Armats de Mataró han organitzat la Passió els últims dies de Jesús. Una escenificació dirigida per en Jordi Riera i caracteritzada per actors amateurs i de l’entitat.
Malgrat aquesta concepció d’amateur, després de més de 25 anys cal passar a dir actors amb tradició de la Passió com la de qualsevol indret on es fan passions, herència de la tradició i expressió religiosa catalana.
La caiguda de Jesús.
D’exemples més d’un, però per mencionar els més coneguts cal posar de relleu el meravellós i extraordinari monòleg del centurió que davant Ponç Pilat li expressa els seus neguits i perquè va dir allò de “veritablement era el fill de Déu. I com no de la intervenció de l’actor que caracteritzava Jesús que es deixa emporta pel moment que parla amb el pare sota l’esgarrifós silenci dels presents, aconseguint emocionar a més d’un dels presents. El poc estimat Judes, i que ha passat a la història com el traïdor també va ser un dels altres actors destacables de l’escenificació junt amb Caifàs i els membres del Senedrí. Pletòrica interpretació de Caifàs demanant la seva justícia i la pena de mort en creu a l’agitador polític i religiós.
El pati de l’antiga presó va tornar a ser un escenari idoni per a l’ocasió, malgrat que l’aforament dóna per a un format més petit. Malgrat això el converteix en un acte digne, molt digne i sobretot acollidor i molt proper entre els  actors i els presents.

A continuació us relacionem algunes imatges. 

La Verònica.


Santa Anna amb el seu fill després del davallament de la Creu.

El despreci de Ponç Pilat.

Caifàs demanant la mort de Jesús.