El Plor Sagrat d'una Mare


Avui s’ha presentat a la nova Biblioteca Antoni Comas de Mataró el llibre que recull la història de la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors.


L’acte va ha estat conduit per Manel Riera i ha comptar amb la participació del Confrare Major, el president del comitè d’honor dels actes de l’aniversari, l’autor del llibre i l’exm. Alcalde de la ciutat.

La presentació es va iniciar amb la presentació del Cartell de Setmana Santa 2013 de la confraria i acte seguit el Confrare Major, n’Antonio Jesús Padros, va agrair als i les presents la seva assistència en l’acte de clausura del seu vint-i-cinquè aniversari, i on a part de presentar-se el seu cartell es presenta un document sobre la història de la confraria. “Aquí teniu la nostra història , el nostre llegat, i el posem a la vostra disposició.”

En Jaume Castells , director del comitè de celebració de l’aniversari va agrair a tothom que ha participat en la redacció del llibre i que ofereixen a Maria, la mare de tots els confrares, i que ofereixen a tots els confrares que ja no hi són. Un homenatge a ells, a la ciutat de Mataró i a Maria. Va  fer el resum d’una obra que està composada de 37 capítols introduïts tots amb, títols vinculats als salms de l’evangeli, de 240 planes i més de 400 imatges. La història d’una entitat de més de 500 membres i amb ganes i il·lusió està també essent immers en la cultura i la religió de la ciutat. És un llibre ple d’anècdotes i curiositat, és un llibre viu, parla de Mataró i de la seva gent.

Moment de fer-se públic el llibre.
Xavier Alarcón i Campdepadrós, autor del llibre i també prior de la Congregació Servites de Mataró va començar indicant el títol del llibre i mencionar que és un llibre on molts i moltes s’han esmerçat a facilitar dades, aportar anècdotes, aportar documents i per tant és un llibre de tots i totes els confrares de la Germandat. És un llibre destinat a un públic que s’estima molt aquest producte, és el seu llibre i per tant ha de ser un llibre càlid, i basat en documentació bàsicament oral i regat per tothom. Ha estat un contacte detallat amb el passat, amb el passat recent de la confraria i dels seus confrares.

El llibre porta com a títol El plor sagrat d’una mare. Esta basant en el conte que s’explica en la trobada entre l’Arcangel Sant Miquel i Naïm i on es relata el plor d’una mare ja que el riu se l’havia endut un fill. Déu escoltà i el fill va ser retornar. Aquest conte conclou que el plor sagrat d’una mare sempre és atès per Jehova.  Aquesta frase va menció explícita a la Mare de Déu dels Dolors. De les devocions marianes potser la Mare de Déu dels Dolors és la més idònia per a recuperar els cristians. EL plor d’una mare escolta per a que es retorni a casa.

La història es relata comença des del anys difícils on van desapareixes les manifestacions religioses dels anys setanta i arriba fins a la processó de la Inmaculada Concepció a la ciutat de Barcelona del mes de desembre. Un llibre que té versions, però que intenta recollir l’essència i l’estima dels confrares a la confraria i a la Mare de Déu.
Moment de la signatura dels llibres. 
Joan Mora, Alcalde de la ciutat, va fer menció del títol del llibre i que també es fa menció als Pastorets de Mataró on el missatge és “pensa en la teva mare”, ella està sempre al teu servei sense demanar res a canvi. Va felicitar a l’autor i a la Confraria, i va indicar que aquest material que avui es presenta aporta riquesa també a la ciutat, a la seva cultura i a la seva tradició. I toca fer reconeixement i en vida.

La Setmana Santa és ja patrimoni cultural de la ciutat. I és un reconeixement públic del consistori, de la ciutat, però és també un element de respecte a uns fets, a una gent i a una tradició. Va cloure el seu parlament agraint la feina anònima dels confrares a la ciutat i als que més ho necessiten en aquest moments. Tasca no coneguda i més fosca, però que també es combina amb l’expressió pública de la fe. 

Potser t'agraden aquestes entrades