Sant Crist de la Bona Mort, Cartell de Setmana Santa 2013


Cartell de la Setmana Santa mataronina 20013

Deia una confrare el dissabte al matí preparant l’acte de presentació del cartell 2013, que el cartell d’enguany era un cartell emotiu, d’un fons molt bonic però trist al mateix temps. Feta la pausa continuava i subscrivia que ja és això la mort de Crist, ja és això el que es rememora en la Passió de Jesús., i de fet forma part de l’element clàssic de la Setmana Santa.
El Cartell 2013 se centra en el moment de la mort de Nostre Senyor Jesús i que representa el Sant Crist de la Bona Mort. Aquest és el missatge que es vol donar aquest any per part de la Comissió de Setmana Santa. Però és una mort vinculada a la Resurrecció, aquest és el misteri de la Passió i Resurrecció.
És per aquest motiu que a nivell estètic és un cartell pla, estàtic, amb cert hieratisme, que només té certa tensió generada per la diagonal de la Creu. Aqueta diagonal de la Creu simbolitza el camí ascendent cap el cel i al centre del mateix cartell i de la diagonal està ocupat pel rostre de Jesús acabat de morir. Una Bona Mort, prèvia a la Resurrecció.
De fons es veu la ciutat de Mataró de matinada, quan es realitza el Via Crucis de Divendres Sant. I es veu des del cementiri dels Caputxins que és on des de 1854 es fa la darrera estació del Via Crucis, quan Jesús és mort en creu. I en aquest acte la creu és portava pels portants del Sant Crist, que amb el seu cos volen ajudar a Jesús a portar el pes de la creu.
Per sobre del mar, el cel. El cel que mostra un sol lluent de matinada però que s’està tapant tal i com diuen les Sagrades Escriptures en el moment de la mort. Per això un cel que es tapa, però que és completament clar al rostre de Jesús. Premonició.


Aquest és el missatge de la Setmana Santa 2013, misteri de la Passió i esperança en la Resurrecció.