Festivitat de la Immaculada Concepció

La Immaculada pels carrers del barri de Cerdanyola
Ave Maria, plena ets de gràcia
Com cada 8 de desembre la comunitat cristiana d'arreu celebra la festivitat de de la Immaculada Concepció. 
Moment de l'Eucaristia celebrada per mn. Jordi Espí.
Aquesta festivitat també és coneguda com la de la Puríssima Concepció on l'Església catòlica conmemora que Maria, la mare de Jesucrist, va ésser concebuda  per Déu lliure de tot pecat i plena de Gràcia, com li va mencionar l'Arcàngel Gabriel  i que recordem en l'oració de l'Ave Maria plena ets de gràcia.
Les confraries i germandat de Mataró també s'organitzen al voltant d'aquesta festivitat i a més de les celebracions en cada parròquia, s'organitza una processó pel barri de Cerdanyola per part de la comunitat cristiana de Maria Auxiliadora amb la Hermandad Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza.
La Immaculada és també patrona del Consell General de Germandats i Confraries, i en aquesta edició la confraria encarregada de celebrar la solemne processó de la ciutat comptal ha estat la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors de Mataró.
Solemne Processó a la Puríssima Concepció

Un raig de sol sobre la imatge.
Després de l'Eucaristia presidida per mn. Jordi Espí Arxiprest de Mataró i consiliari de la Hdad. Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza a la parròquia de Maria Auxiliadora es va iniciar una processó pels carrers del barri de Cerdanyola.
Moment de la processó.
Aquesta processó va comptar amb la col·laboració del cor de Maria Auxiliadora que li va dedicar diverses cançons a Maria, i va estar acompanyada musicalment per la Banda de Tambores y Cornetas  que cada vegada que s'aixecava el pas tocava una marxa processional.
El color dels penitents i els portants va ser blau i blanc, els color de Maria i van acompanyar la imatge des de la parròquia de Maria Auxiliadora fins la Casa Germandat al carrer Rosselló.
La imatge de la Immaculada que es processiona pels carrers de Mataró simula a la Mare de Déu sense macula. Molts són els atributs i símbols que porten les icones Immaculades al món catòlic - i que va agafar molta força durant el Renaixement-; però aquesta imatge porta la corona amb més de 12  estrelles, que simbolitzen el sol, i que expressa que Maria és la única reina, la Reina del Cel. D'altra banda també sobre els seus peus hi ha una mitja lluna emulant a l'apocalipsi de Sant Joan on se subscriu que va aparèixer una dona vestida de sol i amb la lluna sobre els seus peus - a més d'una corona de dotze estrelles-. També és característic d'aquesta Verge el dolç  i petit somriure.
Moment de recolliment dels portans.
Aquesta imatge de la Immaculada va arribar a Mataró fa més de 15 anys gràcies a la intermediació d'un confrare de Mataró, i fundador de la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors, que la va adquirir en un conegut i popular antiquari barceloní. No es disposa d'informació sobre la seva datació; però té totes les característiques de l'art i expressionisme popular de les davallades del segle dinou. És probable que sigui una talla feta a Catalunya amb influències de l'art popular d'aleshores característic de molts pobles i ciutats. És una imatge que ha estat restaurada al llarg de la història diverses vegades.

A continuació us relacionem algunes imatges de la processó.
Components de la Banda de Cornetes i Tambors.
La regidora Olga Ortiz amb mn. Jordi Espí i la Hermana Major.
Detall dels portants del pas
Components de la Banda
Detall de la banda de música
El capatàs donant instruccions als portant mitjançant un "llamador".
El cor de Maria Auxiliadora

Potser t'agraden aquestes entrades