Corpus a Sant Pau

Els portants de la Coronació amb la Custòdia.
Continuant amb la festivitat del Corpus a la ciutat de Mataró, la Parròquia de Sant Pau ha celebrat un altre any el Corpus Christi amb la comunitat cristiana del barri del Palau, amics i confrares.
Després de la celebració de l'Eucaristia  que ha estat presidida per mn. Joan Josep Badia, acompanyat de la resta de preveres i diaques, s'ha processionat per les avingudes principals del barri acompanyat la Custòdia del Santíssim.  Aquesta processó ha comptat amb la participació de la Confraria de la Coronació d'Espines que té seu canònica a la mateixa parròquia, que han portat la Custòdia del Santíssim en un vallart i també ha acompanyat musicalment aquesta. 
A l'acte també han assistit representants d'altres confraries de la ciutat com la Germandat Nostra Sra. de la Soledat, el Sant Sepulcre i de la Comissió de Setmana Santa, així com de les entitats veïnals del barri del Palau.


Celebració de l'Eucaristia a Sant Pau
Interior de Sant Pau.
 La Parròquia s'ha quedat petita per a la celebració concentrant la sòlida i molt solidària comunitat cristiana del barri del Palau. Durant l’homilia mn. Joan Josep Badia ha demanat als cristians que expressin la se fe. En dies com aquests és quan els cristians renoven la seva fe amb Crist i fan un exercici d’explicar a d’altres veïns i veïnes que processen d’altres religions quina és la fe catòlica. " És important donar a conèixer la nostra fe, la nostra tradició, la nostra història als nostres veïns i veïnes que venen d’altres zones del món; no pas per a convidar-los a processar amb nosaltres, no pas; sinó per a que ens coneguin: ja que amb la coneixença comença el gran respecte entre persones, entre religions".  

Moment de l'inici de la Processó.  


També en el seu parlament ha recordat l’alegria i el goig que és la celebració de d’eucarística, ja que el combregar amb Crist no és un símbol, no és un acte aïllat, és un acte en comunitat d’arribar a Déu mitjançant el cos de Crist. 

A l’eucaristia també hi ha hagut un moment per recordar el valor de la solidaritat per als que ho passen pitjor del barri del Palau, i amb els que des de sempre la comunitat Sant Pau ha estat abocat ja sigui mitjançant el banc d’aliments, la formació i reforç escolar dels que tenen menys competències, o ajudar econòmicament als més necessitats. 

La Custòdia. A l'interior el Cos de Crist.
 



Moment de la Processó.



Un Moment de la Processó.
Banda de TT i CC de la Coronació d'Espines



















La Processó ha recorregut les artèries principals del barri del Palau i ha comptat amb la participació de molts feligresos que han volgut acompanyar el Cos de Crist durant el recorregut darrera de la Creu de Guia i d’una campaneta que anunciava la joia.

Potser t'agraden aquestes entrades