Inauguaració del Museu de la Germandat


Vista entrada al museu de la Germandat.


Continuen els actes de celebració dels aniversaris de les confraries; el passat dissabte 28 la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Sra. Dels Dolors va donar per inaugurada l’obra de reforma de la Casa Germandat, el museu de la Germandat i va també celebrar un sopar d’aniversari dels seu XXV anys d’història.

Museu de la Germandat


Sostre de Pal·li
 Aprofitant la reforma de la Casa Germandat s’ha realitzar un petit museu on s’ofereix al visitant els estris, ornaments, peces d’orfebreria i brodats que han acompanyat i enlluït les imatges titulars de la Confraria en els seus 25 anys d’història.  A l'acte d'inauguració va assistir l'excm. Alcalde Joan Mora, així com diversos presidents i Germans Majors d'altres confraries, així com  mn, Joan Sabé rector de Mare de Déu de l'Esperança, així com diversos confrares i veïns/nes.




Imatges al museu, al fons la del Dr. Samsó.
Hom pot trobar en una disposició propera i reduïda elements característics de la Setmana Santa i pot identificar quina és o era la finalitat de cada peça. El sostre està presidit pel sostre de pal·li o tàlem de la Mare de Déu dels Dolors on s’aprecia el nou escut corporatiu de la Germandat i al vell mig a sota la Corona majestuosa.
També es troben en aquest museu peces brodades amb una gust neobarroc i rococo que enllueixen les túniques de Jesús Captiu, així com la imatge en fusta policromada del Beat Dr. Samsó que va ser beneïda per Angel Amato l’any 2011 i que presideix el pas de tro de Jesús Captiu.  Podreu visitar aquest museu en l’horari de visites de la germandat, o acordant una visita a través del seu correu electrònic al secregermandat@hotmail.com.


Vista dels llibres de la Germandat, candeleria i Creu de Guia.
vista dels brodats



Sopar de Germandat

 
Moment del discurs del Hemano Mayor.
Després de la inauguració es va celebrar el tradicional sopar de germandat però que en aquesta velada tenia un caràcter especial perquè es van fer diversos actes de reconeixement en relació a la història més immediata i més antiga de la Confraria. En el sopar es van passar diversos reportatges videogràfics de la processó 2012, així com un recull d’imatges des de la seva fundació. En aquest acte també es va oferir un petit homenatge a tots els confrares que estan des del inici, a tots els actuals, i als que malauradament ens han deixat aquests anys.
Podeu consultar la crònica i veure les imatges al blog de la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors aquí.