La Passió, els darrer dies de Jesús

Caifàs demanant pena de mort a Pilat per a Jesús.
Jesús dirigint-se als seus apòstols. Judes al fons.
Ahir va ser la primera escenificació de La Passió, els darrers dies de Jesús a Mataró. Aquesta escenificació és interpretada des de fa trenta anys a la capital del Maresme per part dels Armats de Mataró, que en un principi comptava amb els actors de la Sala Cabanyes, i que posteriorment es fa amb membres i actors amateurs de l'entitat, recordava Amadeu Llinàs portaveu i relacions institucionals del Armats.
En un pati de l'antiga presó ple de gom a gom i amb un espai sobradament aprofitat començava l'escenificació.
Una obra que poc arribà a l'hora però concentrà els esdeveniments més importants dels darrers dies de Jesús. Un ambient musical i luminotècnic aconseguit amb l'espai natural de l'antiga presó en tant que bon escenari per a la representació del Senedrí i del tribunal de Pilat a Jesús.
Caifàs i els membres del Senedrí demanant la mort de Jesús.
Actors amateurs entregats que posaren de manifest meravellosos monòlegs com el de Jesús amb el seu pare a l'hort de Jetsemení quan sap que morirà a la Creu per salvar als homes, o el de Judes quan vol refer el mal que ha fet i tremolós no pot suportar el dolor d'haver traït a qui li va dir que malgrat tot l'estimaria eternament.
Transicions interessants i fotogèniques del camí al Gòlgota sobretot quan Jesús cau de la Creu, la Verònica eixuga la seva cara plena de sang, o el camí de l'Amargura. Breus segons, però carregats de molta intensitat teatral i visual.

A continuació us oferim algunes imatges de la primera representació. Per aquells/es que encara no hagueu vist la representació i volgueu anar-hi, avui diumenge encara hi ha la darrera representació a les 21:00 al pati de l'antiga presó.

Jesús es apallissat i coronat amb espines.
 
"Encara dius que ets el fill de Déu?"

Jesús cau.

Jesús es troba amb Maria al carrer de l'Amargura.
La Resurrecció.
- Més informació de la Passió, els darrers dies de Jesús aquí.
- Per a reservar llocs aquí.
- Entrevista a Jordi Llinàs, director de la Passió 2012.

Potser t'agraden aquestes entrades